Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BERD a aprobat un credit de pana la 180 milioane dolari pentru Alro

BERD a aprobat un credit de pana la 180 milioane dolari pentru Alro

BERD a aprobat, marti, acordarea unui imprumut pentru Alro Slatina (ALR) de pana la 180 milioane dolari, dintre care cel putin 105 milioane dolari va fi un credit sindicalizat, prin intermediul unor banci comerciale, pentru refinantarea celei mai mari parti a datoriilor companiei, precizeaza Mediafax.

Anuntul a fost publicat pe pagina de Internet a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Alro avea la finele primului trimestru datorii totale de 683,71 milioane lei (224,7 milioane de dolari la cursul BNR de la sfarsitul lunii martie).


Acordul cu BERD va permite Alro sa continue investitiile si programul de dezvoltare pe termen lung prin care compania vrea sa-si concentreze operatiunile in jurul produselor din aluminiu cu valoare adaugata ridicata.


Astfel, fondurile de la BERD vor permite Alro sa deruleze un program de investitii de 50 milioane de dolari in perioada 2010-2012, prin care compania isi va extinde gama de produse si va creste eficienta energetica a combinatului de la Slatina.


Anterior, Alro a anuntat pentru acest an investitii de 15 milioane de dolari.


Vimetco, grup inregistrat in Olanda si controlat de omul de afaceri rus Vitali Machitski, detine 84,18% din actiunile Alro, restul capitalului reprezentand free float-ul companiei.


Actiunile Alro au fost tranzactionate joi la Bursa de Valori Bucuresti la pretul de 3,1 lei pe unitate, in stagnare.


Compania are o capitalizare de 2,2 miliarde lei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1347 ori
Citeste mai multe desprealro berd credit datorii imprumut refinantare