Basescu ii cere lui Predoiu declansarea urmaririi penale a lui Musetescu

Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 13:38
1294 citiri
Basescu ii cere lui Predoiu declansarea urmaririi penale a lui Musetescu

Presedintele Traian Basescu i-a transmis vineri Ministrului Justitiei Catalin Predoiu cererea de declansare a procedurilor legale pentru urmarirea penala a lui Ovidiu Musetescu, fost ministru al Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiunilor Statului, in dosarul "privatizarilor strategice".

Procurorul general Codruta Kovesi i-a cerut presedintelui Traian Basescu, pe 29 iunie, declansarea procedurilor pentru inceperea urmaririi penale in cazul lui Ovidiu Musetescu in dosarul referitor la privatizarea Alro Slatina si Alprom SA.

Procurorii sustin ca Musetescu s-ar face vinovat de abuz in serviciu si stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de cea comerciala reala a bunurilor apartinand firmelor la care statul este actionar. Cea de-a doua fapta ar fi fost comisa de Musetescu in cazul actiunii de privatizare a SC Alro SA Slatina si SC Alprom SA. 

Cererea procurorului general privindu-l pe Musetescu este indreptata catre presedintele Romaniei avand in vedere faptul ca acesta era membru al Guvernului la data la care ar fi savarsit faptele de care este acuzat.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au declansat, in 15 decembrie 2006, umarirea penala in dosarul privind legalitatea contractului de privatizare a combinatului producator de aluminiu Alro Slatina. 

"La data de 15 decembrie 2006, procurorii DNA au inceput urmarirea penala in rem pentru fapte asimilate infractiunilor de coruptie si anume infractiunea prevazuta de articolul 10 litera a din Legea 78/2000", informa Biroul de presa al Directiei Nationale Anticoruptie.

Grupul Marco International a devenit actionar majoritar la Alro Slatina in 2002, cand a achizitionat de la fosta Autoritate pentru Privatizare un pachet de 10% din actiuni. Contractul a fost semnat de presedintele de atunci al Autoritatii, Ovidiu Musetescu. 

In 15 februarie 2008, Musetescu, aflat la DNA, declara ca fusese chemat de procurori pentru a vedea documente din dosarul privatizarii Alro Slatina, dupa ce un comisar l-a sunat, in urma cu o zi, pentru a stabili pentru saptamana urmatoare o audiere preliminara in dosarul vizand privatizarea Alro Slatina.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#alro, #basescu, #musetescu, #penala, #privatizare, #urmarire , #stiri Alro