Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alro Slatina va investi 500 milioane de dolari pentru dublarea capacitatii de productie

Alro Slatina va investi 500 milioane de dolari pentru dublarea capacitatii de productie
Alro Slatina va derula investitii de circa 500 milioane de dolari pentru dublarea capacitatii de productie, care sa duca la cresterea livrarilor de aluminiu la 420000 de tone pe an pana in 2010. "Strategia Marco Industries pentru Alro s-a axat, inca din momentul preluarii companiei pe cresterea capacitatii de productie pentru bunuri cu valoare adaugata mare. Livrarile de aluminiu au crescut de la 150000 de tone, in 2000, la 240000 de tone, anul acesta", a declarat vice-presedintele Consiliului de Administratie al Alro, Marian Nastase. Pentru aplicarea programului de crestere a capacitatii de productie, Marco Industries a investit peste 110 milioane de dolari numai prin majorari succesive de capital la producatorul de aluminiu, Planurile de investitii pana in 2010 fara a lua in considerare majorarea de capacitate insumeaza 135 de milioane de dolari. De asemenea, pentru Alum Tulcea, noua membra a grupului este in curs de finalizare programul de investitii pe termen lung.

In ultimii trei ani, grupul a investit 145 de milioane de dolari, la Alro, cu precadere in modernizarea liniilor de productie si in protectia mediului. Numai anul acesta investitiile ating 25 de milioane de dolari.

Ca urmare a cresterii livrarilor de aluminiu, compania a platit la bugetul statului circa 100 de milioane de dolari, in perioada 2002-2005. Strategia Alro - Alprom - Alum include cresterea capacitatilor pentru toate unitatile din cadrul grupului Alprom va produce 120000 de tone de profile, comparativ cu 45000 de tone, in prezent, iar Alum circa un milion de tone de alumina anual.

Cifra de afaceri in 2004 a ALRO a fost de aproximativ 500 de milioane de dolari. Veniturile operationale brute ale Alro au atins 401 milioane euro, iar profitul operational a fost de 41,9 milioane de euro. Profitul net a fost de 31,5 milioane de euro.

Alro este cel mai important producator de aluminiu primar din Europa Centrala si de Est si singurul producator de aluminiu si aliaje pe baza de aluminiu din Romania. Capacitatea sa de productie instalata este de peste 260.000 de tone anual Alro este o societate pe actiuni, cotata la Bursa de Valori Bucuresti.

Principalele piete de desfacere pentru aluminiul produs la Alro sunt Uniunea Europeana (Italia, Grecia, Germania, Franta, Marea Britanie, Ungaria etc), Turcia, tarile din zona Balcanilor.

Compania exporta, de asemenea, in Statele Unite, Israel, Coreea de Sud si Arabia Saudita. Alro detine certificarea ISO 9001 pentru managementul calitatii, produsele sale respectand standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metals Exchange - LME).


Averea


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 666 ori