Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alro Slatina, credit de 180 mil. dolari de la BERD

Alro Slatina, credit de 180 mil. dolari de la BERD

Producatorul de aluminiu Alro din Slatina a aprobat marti, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, sa ia un credit de 180 milioane dolari de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), pentru a refinanta cea mai mare parte a datoriei companiei, relateaza NewsIn.

"Contractul are o componenta de imprumut la termen pe cinci ani si o componenta de imprumut revolving pe un termen de trei ani cu posibilitate de extindere la cinci ani.

O parte din imprumut este sindicalizat de catre BERD cu banci comerciale", se arata intr-un comunicat emis marti de Alro.


In 2009, Alro a realizat un profit net de 78 milioane de lei (aproximativ 25,6 milioane de dolari) si o cifra de afaceri de 1,41 miliarde de lei (aproximativ 462,5 milioane de dolari).


Productia de aluminiu primar a companiei a fost de peste 201.000 de tone.


Datoriile totale ale companiei se ridicau la sfarsitul anului trecut la 775,4 milioane lei. Alro este o subsidiara a Vimetco NV, companie globala de aluminiu primar si procesat, integrata pe verticala si controlata de magnatul rus Vitali Machitski.


Alro este cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est, avand o capacitate de productie instalata de 265.000 tpa.


Principalele piete de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeana (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania si Romania). Compania are exporturi in Statele Unite si Asia. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1539 ori
Citeste mai multe desprealro berd slatina