Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alro Slatina anunta investitii de 63 de milioane de dolari pentru 2008

Alro Slatina anunta investitii de 63 de milioane de dolari pentru 2008
Cel mai mare producator de aluminiu din Europa centrala si de est, Alro Slatina, are un buget de investitii tehnologice si de mediu de 63 de milioane de dolari pentru acest an, a declarat vicepresedintele Consiliului de Administratie al companiei, Marian Nastase."Consolidarea pozitiei pe piata nu se poate face decat prin  investitii. Ne concentram pe tehnologia de ultima generatie", a precizat Marian Nastase. El a adaugat ca investitiile totale realizate de companie dumpa privatizare vor depasi suma de 273 milioane de dolari.


Prin investitiile realizate pana acum, reabilitarea laminorului de banda la rece si a celui de banda la cald va permite companiei sa comercializeze aluminiu procesat, fapt ce va duce la cresterea veniturilor inregistrate de companie. In momentul de fata, productia de aluminiu procesat este de 20-25%. "Cu capacitatile actuale de productie am putea creste pana la 50%", a mai spus vicepresedintele Alro.In prezent, Alro Slatina are o productivitate de 90 de tone/angajat si preconizeaza ca aceasta sa creasca la 120 de tone/angajat pana anul viitor. Compania produce acum 260.000 de tone de aluminiu electrolitic (lichid).Pe langa investitiile in facilitatile de productie, compania are un buget de patru milioane de dolari pentru protectia muncii in acest an. Bugetul include 750.000 de dolari pentru echipamente de protectie, 330.000 de dolari pentru materiale de protectie, 400.000 de dolari pentru materiale sanitare si 2,7 milioane de dolari destinate hranei de protectie. In 2008, valoarea investitiilor pentru formarea fortei de munca se ridica la 350.000 de dolari.Alro esteo subsidiara a Vimetco NV, companie globala de aluminiu primar si procesat. Alro este listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si anul trecut a inregistrat un profit net de 180 de milioane de dolari, iar cifra de afaceri a companie a fost de 850 milioane de dolari. Anul trecut, investitiile Alro Slatina au ajuns la suma de 60 de milioane de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 963 ori