ALRO ofera 3 milioane euro pentru preluarea tuturor actiunilor Alum

Vineri, 25 Noiembrie 2005, ora 06:29
791 citiri

Producatorul de aluminiu ALRO Slatina a lansat o oferta publica in valoare de 11,7 milioane lei (3,2 milioane euro) pentru preluarea actiunilor pe care nu le detine inca la societatea Alum Tulcea, potrivit unui comunicat al companiei. Oferta publica se va desfasura in perioada 29 noiembrie A- 20 decembrie 2005, pretul stabilit fiind de 5,6 lei pe actiune.Compania ALRO a obtinut in luna septembrie 67% din actiunile Alum, in urma unei tranzactii de circa noua milioane de dolari incheiata cu grupul Balli. Un actionar semnificativ este SIF Banat-Crisana, cu un pachet de 24,09% din actiuni, iar alti actionari detin participatii care insumeaza 8,05% din titluri. "Strategia noastra prevede integrarea producatorului de alumina Alum Tulcea in grupul ALRO", a declarat Marian Nastase, vicepresedintele Consiliului de Administratie al companiei.

Potrivit acestuia, oferta publica respecta reglementarile pietei de capital si tine cont de pretul cu care pachetul majoritar de actiuni al Alum a fost preluat de ALRO. In ultimii trei ani, la ALRO a facut investitii 145 de milioane de dolari, in special in modernizarea liniilor de productie si in protectia mediului. In acest an, investitiile tehnologice vor atinge 25 de milioane de dolari.

Cifra de afaceri a producatorului de aluminiu a fost de aproximativ 500 de milioane de dolari, in 2004, iar profitul net a ajuns la 31,5 milioane de euro.

Anca Vlada

Curierul National