Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alro, lovit de criza, inchide prima hala ca sa nu inchida toata fabrica

Alro, lovit de criza, inchide prima hala ca sa nu inchida toata fabrica
Conducerea ALRO Slatina, impreuna cu liderii sindicatelor au hotarat, in cadrul unei sedinte tinute luni, sa inchida toate cuvele din hala numarul 9 pentru a salva fabrica, transmite Gazeta de Olt. Sindicalistii spun ca, data fiind situatia actuala, aceasta era singura solutie pentru a salva fabrica. In prima faza, conducerea a redus intensitatea curentului electric in toate cele sase hale, apoi a oprit mai mult de jumatate din cuvele din hala numarul 9. Nu s-a ajuns la rezultatul dorit, astfel ca gigantul aluminiului a decis sa sisteze activitatea in respectiva hala.


Potrivit presedintelui Sindicatului Liber Aluministul, Constantin Popescu, aceasta ar fi singura hala care va fi inchisa."Daca mai tineam activa hala nr. 9, in doua-trei luni plecam toti acasa, pentru ca afecta intreaga productie a fabricii. Intre doua rele, alegi raul cel mai mic. Societatea inregistra pierderi de 1.400 de dolari la tona de aluminiu. Acesta este cel mai mic rau care se putea produce, iar angajatii din hala respectiva vor fi redistribuiti", a declarat Popescu, pentru Gazeta de Olt.De cealalta parte , sunt sindicalistii care cred ca ALRO nu va avea putere de redresare daca nu va reveni la vechea formula.
Inchiderea halei numarul 9 atrage, din nou, atentia asupra combinatului ALRO Slatina, tinta protestelor sindicale din decembrie, cand Consiliul de Administratie al Vimetco, grupul care a preluat ALRO, a decis sa sisteze activitatea in 3 hale de electroliza si sa trimita in somaj 1.800 de angajati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1146 ori