Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actionarii Alro Slatina au aprobat fuziunea cu Alprom

Actionarii Alro Slatina au aprobat fuziunea cu Alprom
Adunarea Generala a Actionarilor Alro Slatina a aprobat fuziunea cu producatorul de aliaje de aluminiu Alprom. Procesul de fuziune face parte din strategia de integrare pe verticala aplicata de Marco Industries, proprietarul producatorului de aluminiu. Alaturi de Alro si Alprom din grup urmeaza sa faca parte si producatorul de alumina Alum Tulcea.

"Fuziunea aprobata de AGA are rolul de a optimiza fluxul de productie. In plus, ne va permite sa avem un control mai bun asupra costurilor", a declarat Marian Nastase, vice-presedintele Consiliului de Administratie al Alro.

Strategia de integrare pe verticala este dublata de un plan de investitii de peste 500 milioane de dolari, destinat cresterii capacitatii de productie pentru toate unitatile din cadrul grupului.

"Pana in anul 2010, Alro urmeaza sa aiba o productie de circa 420.000 de tone de aluminiu, fata de 240.000 de tone cat este in prezent, iar Alprom va produce aproximativ 120.000 de tone de aliaje, comparativ de 45.000 in momentul de fata", a precizat directorul general al Alro Slatina, Gheorghe Dobra.

In ultimii trei ani, Alro a investit peste 165 de milioane dolari, cu precadere in modernizarea liniilor de productie si in protectia mediului. Numai in anul 2005, investitiile au depasit 25 de milioane dolari. Compania a platit taxe si impozite de peste 100 milioane de dolari in ultimii trei ani.

Alro este cel mai important producator de aluminiu primar din Europa Centrala si de Est si singurul producator de aluminiu si aliaje pe baza de aluminiu din Romania. Capacitatea sa de productie instalata este de peste 260.000 de tone anual. Alro este o societate pe actiuni, cotata la Bursa de Valori Bucuresti.

Principalele piete de desfacere pentru aluminiul produs la Alro sunt Uniunea Europeana (Italia, Grecia, Germania, Franta, Marea Britanie, Ungaria etc.), Turcia, tarile din zona Balcanilor. Compania exporta, de asemenea, in Statele Unite, Israel, Coreea de Sud si Arabia Saudita.

Compania detine certificarea ISO 9001 pentru managementul calitatii, produsele sale respectand standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metals Exchange - LME).


BloombizdirectNews.ro - Topul blogurilor
Recomandari 29 Septembrie 2006

1.Povestea adevarata a mortii lui Steve Irwin
...

2.Numarul ziarelor vindute a scazut destul de mult in ultimii 2 ani
O analiza a directoarei de marketing a Gazetei, Dochita Zenoveiov, remarca un lucru nu tocmai pozitiv pentru presa din RO. Vinzarile au scazut de la o medie de 900.000 de exemplare pe zi in 2004, la 700.000 in 2006! S-au luat in calcul rezultatele primelor 10 ziare.

3.Cate parale face Teo?
SOV catre Teo: "Eu nu stiu cate parale faci dumneata." Dureros de sincer, veti spune (daca Teo Trandafir va e antipatica). Dar sa n-avem prejudecati.

4.Scandal: Moldova nu va fi prezenta la summit-ul francofoniei
Desi membra cu drepturi depline in Organizatia Internationala a Francofoniei, Republica Moldova nu a trimis la Summit-ul de la Bucuresti nici macar ministrul de externe. Andrei Stratan nu a participat, ieri, la Conferinta Ministeriala, iar prezenta presedintelui Vladimir Voronin, pentru maine, nu era confirmata, dupa cum a spus seful diplomatiei romane, Mihai-Razvan Ungureanu.

5.De ce nu vor emigra oamenii din Romania
Varul meu Nelu femeie de serviciu la NASA (fost inginer IT in Romania) a gasit stergand folderele de praf un studiu care ma pune pe ganduri. Din surse secrete NASA natia Romana a fost aleasa pentru a coloniza planeta Marte. Din toate natiile studiate au fost alesi Romanii pentru ca intru-n viitor habitat artificial pe Marte ar rezista cel mai bine.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 688 ori