Top 5 banci: BCR, BRD, Volksbank, Raiffeisen si Alpha Bank

Marti, 30 Iunie 2009, ora 19:19
6639 citiri
Top 5 banci: BCR, BRD, Volksbank, Raiffeisen si Alpha Bank

Clasamentul primelor cinci banci din Romania dupa cota de piata pe active s-a modificat semnificativ in 2008, astfel incat doar BCR si BRD si-au mentinut pozitiile de lideri, in timp ce Volksbank si Alpha Bank au intrat in top pe locurile 3 si 5, iar Raiffeisen a coborat un loc, potrivit BNR.

Astfel, cota de piata detinuta de primele cinci banci a scazut cu 2,1 puncte, de la 56,4% la 54,3%.

BCR a ramas cea mai mare banca din Romania , desi cota de piata detinuta in functie de activele nete a scazut cu 3,5 puncte, la 20,3%, in timp ce BRD Groupe Societe Generale si-a majorat usor ponderea, cu 0,2 puncte, la 15,7%.

Topul primelor cinci banci in functie de cota de piata dupa activele nete este completat de Volksbank (6,8%), Raiffeisen Bank Romania (6%) si Alpha Bank (5,5%).

Pe pozitia a sasea in topul bancilor din Romania s-a mentinut UniCredit Tiriac Bank , care detine aceeasi cota de piata ca Alpha Bank, de 5,5%, dar active cu o valoare mai mica cu 67,9 milioane lei.

In clasamentul realizat dupa activele nete de la finele anului 2007, Raiffeisen ocupa pozitia a treia, cu o cota de 6,3%, urmata de Banca Transilvania si Bancpost cu ponderi de 5,5% si, respectiv, 5,3%.

Pe de alta parte, Alpha Bank si Volksbank Romania se plasau pe locurile sapte si, respectiv, opt, intrucat controlau 5,1% din piata.

In 2008, Banca Transilvania si Bancpost au coborat pe pozitiile sapte si, respectiv opt, detinand cote de piata de 5,4% si 4,8%.

In continuarea clasamentului se mai observa mentinerea CEC Bank pe locul noua, cu aceeasi cota de 4,3%, si a ING Bank pe locul zece, care si-a majorat ponderea de la 3,3% la 3,5%.

La nivelul primelor zece banci din sistem cota de piata totala s-a micsorat cu 1,4 puncte, de la 78,7% la 77,3%.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#banci, #top, #volksbank , #stiri Alpha Bank