Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Reactoare noi pentru centrala de la Cernavoda

Reactoare noi pentru centrala de la Cernavoda

Reactoarele 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda vor fi puse in functiune in anul 2013, a anuntat, vineri, consilierul ministrului economiei si comertului, Gabriel Burlacu. Anuntul a fost facut in cadrul seminarului EU-COFILE desfasurat la Sinaia, in perioada 15-19 noiembrie si organizat de Alpha Bank, Banca Centrala si Asociatia Romana a Bancilor.Potrivit sursei citate, constructia celor doua reactoare va costa in jur de 2,2 miliarde de euro. Gabriel Burlacu a subliniat faptul ca energia produsa de cele patru reactoare ale centralei de la Cernavoda va reprezenta 36% din totalul de energie electrica produsa in Romania.

Pentru construirea, punerea in functiune si exploatarea reactoarelor 3 si 4, au fost selectionate treisprezece societati comerciale: AES Corporation (SUA), Alro Slatina, consortiul romanesc TESS Conex-ASAM-Iasi, consortiul international Ansaldo (Italia) - AECL (Canada), consortiul Unit Investments (Luxembourg) - Dogan Enerji Yatirimlari / Dogus Holding (Turcia), Electrabel (Belgia) Electrica Bucuresti, ENEL (Italia), E.ON Energie (Germania), Gabriel Resources (Canada), Iberdrola (Spania), KHNP (Corea de Sud) si RWE Power (Germania).

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 916 ori