Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

QAB, credit de 55 milioane dolari de la Alpha Bank

QAB, credit de 55 milioane dolari de la Alpha Bank
Producatorul de bauturi racoritoare Quadrant Amroq Beverages (QAB) a contractat un credit sindicalizat de 55 milioane dolari de la trei banci din grupul Alpha Bank, potrivit unor surse autorizate. Contractul a fost incheiat intre Quadrant Amroq Bottling Company Limited, care detine 99,6% din capitalul social al QAB, si Quadrant Amroq Beverages SA in calitate de imprumutati, respectiv Alpha Bank AE - Grecia, Alpha Bank AE - filiala Londra si Alpha Bank Romania in calitate de creditori. Sindicalizarea creditului a fost incheiata la data de 25 octombrie 2005. Contactati de Mediafax, reprezentantii QAB au afirmat ca nu pot sa dea detalii cu privire la activitatea financiara a firmei, dar nu au infirmat operatiunea.
Printre garantiile aduse de companie se gaseste o linie de productie si doua polite de asigurare. In primavara acestui an, QAB a mai imprumutat tot printr-o sindicalizare de la banci din grupul Alpha Bank un credit de 21 de milioane de dolari. Actionarii QAB sunt Quadrant Amroq Bottling Company Limited, cu 99,6% din capitalul social, Quadrant Amroq International Limited - 0,005% din actiuni, Quadrant Romania Limited - 0,004%, Quadrant Amroq Bottling Company (Europe) Limited - 0,0387% si Quadrant Group Limited - 0,001%.
QAB a avut in 2004 o cifra de afaceri de peste 100 de milioane de dolari si a inregistrat in primul semestru al anului 2005 o crestere de 53% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit reprezentantilor companiei.
Compania imbuteliaza la Bucuresti bauturi racoritoare si apa minerala la Covasna.
PepsiAmericas Inc a achizitionat in acest an pentru suma de 51 milioane dolari, 49% din actiunile grupului Quadrant-Amroq Bottling Company Limited.Ionut Tudose

Curierul National

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 758 ori