Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima Casa: 8.000 de cereri solutionate

Prima Casa: 8.000 de cereri solutionate

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijloci (FNGCIMM) a inregistrat, la sfarsitul lunii octombrie, peste 8.300 solicitari de garantare, iar numarul de dosare solutionate a ajuns la 8.000, a anuntat, luni, Fondul, printr-un comunicat de presa.

"Diferenta o reprezinta dosare aflate in analiza sau care necesita completarea documentatiei. Valoarea solicitarilor de garantare depaseste 330 milioane euro, media garantiilor acordate situandu-se in jurul valorii de 41.000 euro", se arata in comunicatul institutiei.

Potrivit sursei citate, beneficiarii programului "Prima Casa" au ales in proportie de 45,9% achizitionarea unei locuinte de doua camere, 21,76 % au preferat locuinte cu trei camere, iar 13,4 % au optat pentru garsoniere.


Aproximativ 28 % dintre locuintele achizitionate prin program au fost construite dupa anul 2008, iar aproximativ 5% sunt solicitari pentru constructii in curs de finalizare.


In functie de numarul de solicitari primite, topul pe judete este condus de Municipiul Bucuresti, judetele Cluj, Constanta si Brasov.


De asemenea, BRDsi BCRsunt bancile de la care au fost primite cele mai multe solicitari de garantare, fiind urmate de Alpha Bank, Banca Transilvania, Millennium Bank si Raiffeisen Bank.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1492 ori
Citeste mai multe desprecasa garantare locuinte prima solicitari