OUG 50/2010: clientii nemultumiti depun scrisori la sediile partidelor

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 11:30
1808 citiri
OUG 50/2010: clientii nemultumiti depun scrisori la sediile partidelor

Grupuri de clienti ai Volksbank, BCR, Raiffeisen, Bancpost, Alpha Bank si RBS vor depune luni cate o scrisoare la sediile PDL, PC, PSD si PNL, intrucat au observat diferentele intre declaratiile politice si actiunile concrete ale acestor partide referitoare la ordonanta privind creditele populatiei, transmite Mediafax.

Cateva mii de clienti nemultumiti ai mai multor banci locale s-au organizat pe internet pentru a discuta despre problemele pe care le intampina in relatiile cu institutiile, despre implementarea OUG 50/2010 si, eventual, pentru a deschide procese colective. 

Grupuri de clienti ai unor banci au semnat si transmis, in luna septembrie, si catre Camera Deputatilor si Senat o scrisoare prin care cereau parlamentarilor sa voteze in favoarea adoptarii legii de aprobare a OUG 50/2010 in forma propusa de Guvern, astfel incat interesul consumatorilor sa prevaleze in fata intereselor financiare ale unor companii. 

"Facem apel sa puneti interesele consumatorilor mai presus de interesele grupurilor financiar-bancare care si-au intensificat eforturile de lobby deoarece nu vor sa recunoasca practicile abuzive de pana acum si, ca noi toti, sa isi asume ca, in timp de recesiune, toata societatea este afectata. Va rugam sa votati prevederile OUG 50/2010 in forma propusa de Guvern si aparati-ne drepturile! (...)

Ne dorim ca bancile sa ne respecte asa cum o fac cu clientii lor din alte tari, ne dorim sa fim tratati cu respect si bun simt", se arata in scrisoarea transmisa Camerei Deputatilor si Senatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#oug, #50, #clienti, #scrisori, #partide, #bcr, #raiffeisen, #bancpost, #alpha, #bank , #stiri Alpha Bank