MT a primit opt oferte in vederea selectarii intermediarului pentru listarea aeroportului Otopeni

Luni, 31 Martie 2008, ora 14:54
1177 citiri
MT a primit opt oferte in vederea selectarii intermediarului pentru listarea aeroportului Otopeni

Ministerul Transporturilor a primit opt oferte pentru selectarea intermediarului pentru listarea Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti la Bursa de Valori.Comisia de Privatizare din cadrul Ministerul Tranporturilor a deschis luni ofertele din cadrul licitatiei pentru selectia intermediarului (Societati de Servicii de Investitii Financiare/Institutii de Credit) pentru intermedierea vanzarii prin oferta publica secundara a 5% din capitalul social al Aeroportulului Otopeni.


Potrivit secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Antonel Tanase" nu au fost decat  cele opt societati care si-au depus ofertele, deci nu exista  alte societati care sa fi fost respinse".


Cele opt societati care au depus ofertele la Ministerul Transporturilor sunt: BT Securities S.A., Sindicatul format din BRD Securities GSG S.A. si EFG Eurobank Securities S.A., HTI Valori Mobiliare S.A. ,Raiffeisen Capital&Investment S.A., SSIF Romcapital S.A., Consortiile Rombell Securities S.A. si KBS Securities Romania SSIF S.A. si Alpha Finance S.A. Romania si Alpha Bank AE Grecia, Sindicatul format din IEBA Trust si Piraeus Securities Romania S.A.

 

Ministerul Transporturilor a initiat demersurile in vederea listarii CN Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB)la Bursa de Valori Bucuresti, urmand ca AIHCB sa organizeze procedura de atribuire a contractului avand ca obiect prestarea serviciilor de intocmire a raportului de evaluare a companiei.


Intocmirea Raportului de evaluare a companiei este necesar pentru procesul de admitere la tranzactionarea pe Bursa de Valori Bucuresti a actiunilor companiei, in conformitatea cu prevederile HG 574/2006.


De asemenea, firmele interesate sa participe la procedura de achizitie publica a AIHCB trebuie sa fie agreate de Ministerul Transporturilor. Astfel, MT a anuntat organizarea licitatiei in vederea atribuirii contractului de prestari servicii de investitii financiare/intermediere pentru pregatirea, promovarea si intermedierea ofertei publice secundare de vanzare de actiuni detinute de achizitor al Aeroportului Otopeni.Termenul de depunere al documentatiei pentru agreere era pana la 31 martie.


Numarul de actiuni ce vor fi puse in vanzare prin oferta publica derulata pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va reprezenta 5% din capitalul social al CN Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti.


Aeroportul Otopeni in calitate de autoritate contractanta a decis anularea procedurii de achizitie publica lansata pe 12 februarie, in vederea atribuirii contractului de achizitie publica avand ca obiect furnizarea de echipament de detectare a explozivilor tip EDS- CT pentru controlul bagajelor de cala. In plus, AIHCB a anulat si procedura de licitatie deschisa lansata in data de 17 ianuarie, in vderea atribuirii contractului de achzitie publica avand ca obiect achizitionarea unei autospeciale cu aparatura conventionala cu raze X pentru controlul de securitte al aeroportului.