Investitorii imobiliari au adus cei mai multi bani la firmele detinute in Romania

Joi, 19 August 2010, ora 13:32
1802 citiri
Investitorii imobiliari au adus cei mai multi bani la firmele detinute in Romania

Investitorii imobiliari straini au adus in primele sase luni cei mai multi bani la capitalul firmelor pe care le detin in Romania, pe pozitia a doua plasandu-se bancile, acestea fiind urmate de companiile de retail, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), preluate de Mediafax.

Astfel, investitorii imobiliari straini au adus in primul semestru peste 390 de milioane de euro la capitalul firmelor pe care le detin in Romania, cea mai mare subscriere fiind realizata la dezvoltatorul Gran Via Romania, cu actionar majoritar spaniol, respectiv 122,8 milioane de euro.

Alti investitori imobiliari activi pe piata romaneasca in primele sase luni au fost fondul scotian DEGI, care a adus la capitalul a doua firme - DEGI PGV Tower si DEGI Millennium Tower - in total aproape 20 de milioane de euro, si fondul austriac Europolis, care a majorat cu 10,7 milioane de euro capitalul proiectului de birouri detinut in cadrul complexului Sema Parc din Bucuresti, in timp ce Global Finance a adus peste 16 milioane de euro la doua firme.

In ceea ce priveste sectorul bancar, potrivit datelor ONRC, bancile mama au subscris la capitalul subsidiarelor din Romania aproape 380 de milioane de euro, GE Garanti Bank figurand in statisticile Oficiului ca cel mai mare aport din acest sector, cu 137,6 milioane euro.

Subscrieri importante au fost realizate si de Alpha Bank - 71,7 milioane de euro, Volksbank - 39 milioane de euro si Intesa Sanpaolo - 29,7 milioane de euro.

Firmele din sectorul de retail au primit de la grupurile mama infuzii de capital totalizand aproape 250 de milioane de euro, cea mai mare in primele sase luni fiind realizata de reteaua real,- Hypermarket, in valoare de 80,5 milioane de euro, realizate prin doua operatiuni. 

Alte majorari in acest sector au fost realizate de Lidl Romania - 32,6 milioane de euro, Hornbach Imobiliare - 21,5 milioane de euro, Mega Image - 21 milioane de euro si grupul Ikea - 17,2 milioane de euro.

Totodata, firmele din Romania din sectorul componentelor auto au atras in perioada ianuarie-iunie investitii de la firmele mama care se apropie de 190 milioane de euro, iar cele de asigurari si servicii financiare de 120 milioane de euro.

La sfarsitul lunii martie, in Romania erau inregistrate 169.884 de firme cu actionari straini, iar valoarea capitalului social subscris la acestea se ridica la 27,4 miliarde de euro.

7 reguli surprinzătoare privind banii pe care majoritatea oamenilor nu le cunosc. "Veți ajunge să cheltuiți mai mult, pe termen lung"
7 reguli surprinzătoare privind banii pe care majoritatea oamenilor nu le cunosc. "Veți ajunge să cheltuiți mai mult, pe termen lung"
Probabil ați auzit sfaturi financiare obișnuite, cum ar fi păstrarea unui buget și încercarea de a nu cheltui mai mult decât câștigați. Dar există și alte sfaturi nu la fel de cunoscute...
Ghid pentru gestionarea veniturilor mici: cum să-ți organizezi bugetul pentru a face față cheltuielilor
Ghid pentru gestionarea veniturilor mici: cum să-ți organizezi bugetul pentru a face față cheltuielilor
Se zice că banii vorbesc, însă ție îți spun doar „La revedere”? Gestionarea unui buget restrâns poate fi o provocare, dar cu un plan bine gândit, poți face față cheltuielilor și...
#investitori, #imobiliare, #bani, #firme , #stiri Alpha Bank

Curs valutar

1 EUR = 4.9759 RON

0.0010

1 USD = 4.8284 RON

-0.0063
  1. Peste 20.000 de bugetari vor rămâne șomeri după restructurarea anunțată de Guvernul. Ce instituții vor fi desființate sau comasate
  2. Angajații din IT, în fața unor mari schimbări pe piață. „Pozițiile care erau căutate în mod tradițional au început să fie înlocuite”
  3. Majorările salariale realiste pe care le pot primi angajații din mediul privat în 2025
  4. Muncitorii calificați, la mare căutare pe piața muncii în 2025. Ce alte specializări sunt în top
  5. Ministrul care ”nu are niciun fel de problemă” să dea oameni afară: ”Măsuri de eficientizare a administrației publice”
  6. Piața muncii, din ce în ce mai volatilă. Peste 60% din angajați caută un nou loc de muncă, cu salariu mai bun
  7. Câți muncitori străini din afara UE pot veni în România în 2025: "Nu este şi obligatoriu ca aceste locuri să fie ocupate"
  8. Ghid pentru gestionarea veniturilor mici: cum să-ți organizezi bugetul pentru a face față cheltuielilor