"Inceput fulminant" la "Prima Casa": 34 de dosare aprobate in trei saptamani

Marti, 28 Iulie 2009, ora 09:23
1888 citiri
"Inceput fulminant" la "Prima Casa": 34 de dosare aprobate in trei saptamani

La aproape trei saptamani de la debutul programului "Prima casa" destinat dezghetarii creditului de retail si a pietei imobiliare, Fondul de Garantare a analizat si aprobat doar 34 de dosare pentru acordarea de garantii, numar insignifiant fata de sutele de solicitari asteptate.

Intre timp, Guvernul intarzie cu publicarea hotararii adoptate saptamana trecuta pentru modificarea conventiei de garantare, astfel incat sa poata fi finantate si imobilele grevate deja de o ipoteca, asa cum este cazul majoritatii apartamentelor noi din complexurile rezidentiale, iar sase banci mari intre care BCR, Raiffeisen si UniCredit sa accepte sa intre in program pe baza noilor conditii.

"Hotararea nu a fost inca trimisa la Monitorul Oficial. Pe text nu mai sunt discutii, modificarile au fost aprobate in sedinta de guvern in forma propusa de Fondul de Garantare. Trebuie insa contrasemnata de toti ministrii implicati si de premier", a spus pentru ZF Mirela Luca, de la Biroul de presa al Guvernului.

Deocamdata, 13 banci au semnat conventia, insa doar patru - BRD, Banca Transilvania, Alpha Bank si ATE Bank - au anuntat si vanzarea efectiva de credite in cadrul programului guvernamental. 

#banci, #casa, #credite, #dosare, #prima , #stiri Alpha Bank