Fuziunea Alpha-Eurobank a crescut Bursa de la New York

Marti, 30 August 2011, ora 10:11
2323 citiri
Fuziunea Alpha-Eurobank a crescut Bursa de la New York

Bursa de la New York a inchis luni in crestere cu peste 2%, fuziunea dintre Alpha Bank si EFG Eurobank incuranjand investitorii in contextul crizei datoriilor europene, conform Mediafax.

Indicele Dow Jones Industrial Average a inchis in crestere cu 2,26%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a avansat cu 2,83%. Piata Nasdaq a urcat cu 3,32%.

Revenirea cheltuielilor de consum a calmat temerile privind o noua runda de recesiune in SUA si a contribuit la cresterea tuturor celor zece sectoare din componenta indicelui S&P.

Numai cinci actiuni din componenta S&P au inchis in scadere.

Rulaj a fost insa unul redus, care a amplificat cresterile.

Actiunile financiare s-au apreciat puternic, datorita fuziunii dintre bancile grecesti Alpha Bank si EFG Eurobank, incheiata cu sprijin de la investitorii din Qatar.

Indicele S&P al sectorului financiar a urcat cu 4,2%, iar indicele KBW Banks a avansat cu 4,5%. Actiunile Bank of America s-au apreciat cu 8,1%, iar JPMorgan Chase a inchis in urcare cu 3,9%.

Actiunile listate in SUA ale National Bank of Greece, cea mai mare banca din Grecia, au urcat luni la New York cu 38%.

Acordul dintre bancile grecesti este un semn de consolidare intre bancile cu probleme din Europa si stinge un posibil punct de aprindere ce ar fi putut reporni criza datoriilor de stat din zona euro, care arde mocnit si continua sa ameninte sistemul financiar global.

In plus, investitia straina substantiala asigurata de Qatar in noul grup bancar arata ca investitorii straini considera ca companiile din regiune sunt subevaluate.

Titlurile companiilor de asigurari au fost propulsate de asemenea datorita pagubelor sub estimari lasate in urma de uraganul Irene pe coasta de est a SUA.

Din cauza intreruperii temporare a transportului public din New York in urma uraganului Irene, multe companii de pe Wall Street au functionat luni cu un numar redus de angajati, de unde si rulajul redus al pietei.

Cheltuielile de consum din SUA au inregistrat in iulie cea mai puternica crestere din ultimele cinci luni, indicand perspective economice pozitive.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alpha bank, #eurobank, #fuziune alpha eurobank, #banba, #banca grecia, #bursa new york, #piata capital , #stiri Alpha Bank