Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Farmache: solvabilitatea Alpha Bank Romania a depasit media sistemului bancar

Farmache: solvabilitatea Alpha Bank Romania a depasit media sistemului bancar

Solvabilitatea Alpha Bank Romania a depasit media sistemului bancar, in urma injectiei de capital de 288,37 milioane lei (aproape 70 milioane euro) pe care a operat-o grupul mama la inceputul acestui an, a declarat, pentru NewsIn, Stere Farmache, vicepresedintele bancii.

"Majorarea de capital cu circa 70 milioane euro a permis o crestere a fondurilor proprii si a asigurat o solvabilitate peste media sectorului bancar. Pe de alta parte, acest lucru a reprezentat si o confirmare a angajamentului grupului pentru subsidiara, pe termen lung", a spus Farmache.

La sfarsitul lunii decembrie, solvabilitatea la nivelul sistemului bancar se plasa la 14,03%. BNR solicita bancilor un nivel minim al solvabilitatii de 8%, dar a recomandat un nivel de cel putin 10%. Banca mama, Alpha Bank AE, a injectat 288,23 milioane lei in capitalul sucursalei, ceea ce reprezinta echivalentul a circa 2,5 milioane de actiuni.


De asemenea, Eirini Brintaki a participat la majorare cu 144.115 lei, subscriind astfel 1.251 de actiuni. Astfel, banca a ajuns la un capital social de 958,81 milioane lei, reprezentand circa 33 milioane dolari, varsati in intregime in aceasta valuta, 66 milioane euro si 624,65 milioane lei.


Alpha Bank AE detine in urma acestei majorari de capital 99,59% din capitalul subsidiarei din Romania. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2334 ori
Citeste mai multe desprealpha bancar bank stere farmache sistem