Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dezvoltatorii imobiliari israelieni, somati de banci din Romania

Dezvoltatorii imobiliari israelieni, somati de banci din Romania

Dezvoltatorii imobiliari israelieni Profit Building Industries, New Horizon Group si Intercolony Investments au fost somati de catre banci din Romania sa ramburseze credite in valoare cumulata de 6,6 milioane de euro, potrivit publicatiei Globes din Israel, transmite Mediafax.

Companiile somate nu sunt totusi foarte ingrijorate, in conditiile in care bancile stiu ca valoarea garantiilor, respectiv a proprietatilor, este mai mica decat cea a datoriilor.

Majoritatea proiectelor imobiliare israeliene in Romania exista doar pe hartie, putine fiind in faza de constructie, comenteaza Globes.

Dezvoltatorii au obtinut capital pentru proiectele din Romania prin emisiuni de obligatiuni la bursa din Tel Aviv.

Din cauza crizei economice, romanii prefera sa amane achizitiile de apartamente in speranta reducerii preturilor.

Companiile Profit Building si New Horizon
au anuntat ca Alpha Bank a cerut rambursarea unui imprumut pentru un proiect din Piatra Neamt.

Banca cere plata a 781.000 de euro din partea Profit Building si 625.000 de euro de la New Horizon, pana la 10 august.


In caz contrar, Alpha Bank va prescrie garantia pentru imprumutul de 2,5 milioane de euro.

Compania incearca sa ajunga la un acord cu banca si analizeaza optiunile avute.

Intercolony Investments
, subsidiara a Intercolony (fosta American Colony), a fost instiintata de BancPost ca trebuie sa ramburseze un imprumut de 5,2 milioane euro pana pe 10 august, pentru un proiect cu o valoare contabila de 6,1 milioane euro.

In septembrie 2008, New Horizon si Profit Building Industries au anuntat ca intentioneaza sa construiasca, in urmatorii 5-6 ani, in Romania, peste 8.000 de locuinte, in proiecte realizate in parteneriat, dar si individual, valoarea totala a investitiilor alocate urmand sa ajunga la circa un miliard de euro.

Proiectele urmau sa fie localizate in Bucuresti si in imprejurimi, precum si in Ploiesti, Satu-Mare, Targu-Mures, Piatra-Neamt, Constanta si Brasov, unde companiile detineau terenuri.

Cele doua companii sunt implicate si in proiectul Odyssea Resindential din bulevardul Sisesti, alaturi de Immoeast.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1448 ori
Citeste mai multe despredezvoltatori imobiliari banci