CNVM a avizat Alpha Bank Romania pentru a opera direct pe Bursa de la Bucuresti

Marti, 24 Martie 2009, ora 15:06
1533 citiri
CNVM a avizat Alpha Bank Romania pentru a opera direct pe Bursa de la Bucuresti

Alpha Bank Romania a primit avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru a tranzactiona direct pe Bursa de Valori Bucuresti, potrivit ultimului buletin de activitate al Comisiei.

Alpha Bank va oferi si servicii de consultanta, pe langa activitatile de preluare si transmitere a ordinelor de tranzactionare sau realizarea de plasamente de instrumente financiare fara angajament ferm (oferte publice).

Banca mai trebuie sa obtina calitatea de membru al Fondului de Compensare a Investitorilor. In prezent, pe Bursa de Valori Bucuresti opereaza 73 de intermediari, dintre care cei mai multi sunt case de brokeraj.

Alpha Bank Romania a raportat pentru 2008 o crestere cu 20,8% a profitului inainte de impozitare, pana la 45,8 milioane euro, in conditiile in care banca a constituit, anul trecut, provizioane de risc de 33,2 milioane euro. Portofoliul de credite al bancii a ajuns, la finalul lui 2008, la 4,17 miliarde euro, in crestere cu 53% fata de sfarsitul lui 2007.

Avansul a fost semnificativ, intr-un ritm anual de peste 70%, pentru segmentele ipotecar si de credite de consum. La sfarsitul anului trecut, Stere Farmache a anuntat ca a renuntat la functia de director executiv al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pentru a prelua functia de prim-vicepresedinte al Alpha Bank, unde va avea atributii legate de trezorerie, investment banking si institutia economistului sef. El si-a pastrat, insa, functia de presedinte al BVB. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#cnvm, #credite, #impozitare, #profit , #stiri Alpha Bank