Clientii Alpha Bank pot utiliza cardurile de credit pentru a plati in rate, fara dobanda

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 16:23
2491 citiri
Clientii Alpha Bank pot utiliza cardurile de credit pentru a plati in rate, fara dobanda

Persoanele care detin carduri de credit in lei emise de Alpha Bank Romania pot sa aleaga sa plateasca in rate, fara dobanda, pentru produsele si serviciile achizitionate in reteaua comerciantilor afiliati, informeaza Mediafax.

Astfel, posesorii cardurilor AlphaCard Visa Gold, AlphaCard Visa Credit, Alpha MasterCard Credit si co-brand-ul Cosmote Alpha MasterCard Credit pot sa-si activeze aceasta optiune gratuita in mod automat, spunand comerciantului numarul de rate pe care si-l doresc pentru a realiza o plata.

Clientii pot alege singuri numarul de rate dorit, dar plafonul maximal variaza in functie de oferta fiecarui comerciant. Numarul de rate ales este tiparit pe chitanta POS.

Fiecare rata apare pe extrasul lunar de card, iar banca nu va calcula dobanda daca posesorul ramburseaza integral suma datorata pana la data scadentei.

"Pana in prezent s-au afiliat la serviciul de plata in rate peste 30 de comercianii din domenii diverse: imbracaminte si incaltaminte, librarii, echipamente telefonie mobila si video-audio, restaurante, mobila si accesorii, servicii medicale si de ingrijire, dealeri auto, materiale de constructii, etc. Astfel, clientii pot folosi serviciul de plata in rate in peste 128 de locatii", a declarat Cristian Hincu, vicepresedinte executiv responsabil pentru retail la Alpha Bank Romania.

Reteaua partenerilor afiliati se va extinde in continuare.

In ultimul an mai multe banci au anuntat ca posesorii de carduri de credit pot plati cumparaturile realizate la comerciantii parteneri, printre care cea mai mare banca din Romania, BCR.

Prima banca care a introdus pe piata locala acest sistem de plata a fost Credit Europe Bank.

 

#carduri, #credit, #Alpha Bank, #plati, #rate , #stiri Alpha Bank