Ce impiedica bancile sa finanteze sectorul eolian?

Luni, 23 Noiembrie 2009, ora 12:47
2801 citiri
Ce impiedica bancile sa finanteze sectorul eolian?

BRD, Erste, Unicredit, Banca Romaneasca, BERD si Alpha Bank se afla in negocieri cu Asociatia Romana pentru Energie Eoliana pentru finantarea sectorului eolian.

 

De curand a fost semnat un proiect de finantare de cateva milioane de euro intre Banca Romaneasca si una dintre firmele omului de afaceri Emanuel Muntmark.

Cu toate aceste cereri de finantare, evaluate la cateva mii de megawati si investitii de miliarde de euro, au exista foarte putine acorduri de finantare incheiate.

Directorul general al ING Bank a precizat ca institutia este interesata in a acorda credite pentru energie regenerabila, insa nu exista proiecte pe care sa le finanteze.

In prezent, in eolian sunt inregistrati doar 14,1 MW iar principala bariera in calea investitiilor in acest domeniu este reprezentata de lipsa reglementarilor secundare pentru Legea 220, potrivit reprezentantilor AREE.

Mai mult, oficialii institutiei considera ca exista premise ca pana in 2012 sa fie cel putin 1300 MW instalati in centrale eoliene in Romania, o mare parte in Dobrogea, desi in prezent exista aplicatii pentru mai mult de 20.000 MW.

Una dintre firmele de avocatura, Musat si Asociatii a cumparat deja terenuri pentru a instala mori de vant si vizeaza proiecte de cateva zeci de megawati si, de asemenea, acorda asistenta companiei portugheze Martifer, care are in vedere constructia unui parc eolian de 70 de megawati la Babadag, Tulcea.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#energie, #eolian, #finantare, #investitii, #mori, #regenerabila, #sector, #vant , #stiri Alpha Bank