Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BEI finanteaza IMM-urile din Grecia

BEI finanteaza IMM-urile din Grecia

Banca Europeana de Investitii (BEI) a semnat un parteneriat cu bancile grecesti ATEbank si Marfin Egnatia Bank de 180 milioane euro, pentru finantarea activitatii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Grecia, a anuntat, miercuri, institutia bancara.

ATEbank, cu care BEI a colaborat in mod regulat intre 1979 si 1986, va primi 100 milioane euro, iar Marfin Egnatia Bank, cu care BEI a incheiat un acord pentru prima data, va lua 80 milioane euro.

Fondurile vor finanta activitatile IMM-urilor din industrie, agroindustrie, servicii comerciale si turism.


De asemenea, finantarile vor putea fi folosite pentru proiecte mici de infrastructura realizate de investitori privati sau publici din Grecia.


Facilitatea acordata Marfin Egnatia Bank include si posibilitati de finantare a leasing-ului. "Este a doua oara in interval de doua luni cand BEI semneaza parteneriate pentru sustinerea IMM-urilor grecesti.


Sprijinul total acordat acestora se cifreaza la 680 milioane euro", a declarat vicepresedintele BEI, Plutarchos Sakellaris.


Pe 4 aprilie, BEI a semnat un acord de finantare de 500 milioane euro cu Alpha Bank si Eurobank EFG.


Consiliul ministrilor de finante ai Uniunii Europene a cerut in septembrie 2008 Bancii Europene de Investitii (BEI) sa ofere 15 miliarde euro in 2008 si 2009 pentru sustinerea investitiilor firmelor mici din Europa, ca parte a unui pachet total de 30 miliarde euro.


ATEbank si Marfin Egnatia Bank au afaceri si pe piata bancara romaneasca. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1191 ori
Citeste mai multe desprefinantare imm investitii parteneriate uri