Bancherii scot apartamentele vechi din Prima Casa

Marti, 18 August 2009, ora 09:13
2872 citiri
Bancherii scot apartamentele vechi din Prima Casa

Persoanele care vor sa cumpere un apartament intr-un imobil construit inainte de 1977, nu pot face acest lucru prin programul Prima Casa.

Companiile de asigurari refuza sa incheie polita de asigurare pentru cutremur pentru apartamentele incadrate in clasa de risc seismic 1 si 2, iar fara aceasta polita nu se poate acorda un imprumut Prima Casa, informeaza Gandul.

In clasa de risc seismic 1 sunt incluse in general cladiri construite pana in anul 1960, insa in clasa de risc seismic II apar si imobile ridicate inainte de 1977. "Banca impune o conditie ca blocul sa nu fie construit inainte de Revolutie", au declarat reprezentantii de la relatii cu clientii de la CEC Bank.

Daca blocul este mai vechi: "se incheie o asigurare, daca sunt de acord asiguratorii sa va incheie, e ok", au conchis acestia.

"Daca blocul este foarte vechi, de dinainte de 1977, acesta va fi un criteriu care va cantari foarte mult in acordarea creditului. Va fi o suma mult mai mica decat valoarea de piata a apartamentului", au spus si cei de la Intesa Sanpaolo Bank.

Exista insa si banci care au si conditii legate de confort. "Am avut recent un caz cu cineva care spunea ca a dat un avans de 2.000 euro pentru o casa si ne-a zis ca il pierde, pentru ca nu stia ca banca impune confort I si daduse avans pentru un apartament de confort II", au recunoscut functionarii de la Alpha Bank. 

#apartamente, # program, # avans, # credit , #stiri Alpha Bank