Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Anca Boagiu, a doua oara la conducerea Transporturilor

Anca Boagiu, a doua oara la conducerea Transporturilor

Vicepresedintele Senatului, Anca Boagiu, nominalizata pentru sefia Transporturilor, s-ar putea afla pentru a doua oara in fruntea acestui minister, dupa ce a detinut functia in 2000, in Cabinetul Isarescu, in perioada august-decembrie, informeaza Mediafax. 

Boagiu s-a nascut la 30 noiembrie 1968 in Constanta, este necasatorita si are un copil, a absolvit in 1995 Universitatea "Ovidius" - Facultatea de Constructii - Sectia Hidrotehnica.

Ea afirma, in CV, ca are sapte ani experienta in colaborarea cu institutiile financiare internationale: Banca Mondiala, Banca Europeana de Investitii, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, PHARE si Fondul Monetar International.


Boagiu a fost ministru al Transporturilor in perioada iunie - decembrie 2000, iar intre august 2005 si aprilie 2007 a fost ministru al Integrarii Europene in Cabinetul Tariceanu. Boagiu este vicepresedinte PDL si a fost co-presedinte al Aliantei Dreptate si Adevar PNL - PD Sector 2 Bucuresti.


Ea a fost, potrivit CV-ului, reprezentant al PD in cadrul Internationalei Socialiste. La capitolul activitate parlamentara si politica, Boagiu mentioneaza ca a fost membra a Comisiei de Industrii si Servicii (secretar), membra a Comisiei de Integrare Europeana (secretar si ulterior vicepresedinte), coordonator al Subcomisiei pentru Oportunitati Egale (septembrie 2002-noiembrie 2004).


Ea este vicepresedinte al Senatului. Din iunie 2006 este vicepresedinte al Comisiei de Afaceri Europene a Parlamentului. Fostul ministrul al Integrarii are un autoturism Seat.


De asemenea, ea mai declara bijuterii de aur achizitionate sau mostenite din 1968 pana in prezent, tacamuri, vase, vaze, rame de icoane mostenite in 1995, si obiecte de arta si cult din 1995.


Boagiu are o casa in Bucuresti, achizitionata in 2001 si un apartament la Constanta, achizitionat in 2004.


Vicepresedintele Senatului are o datorie de 40.000 de euro contractata in 2007 si scadenta in 2027 la o persoana fizica, precum si o datorie la Alpha Bank, scadenta in 2038, in valoare de 288.660 lei. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1270 ori
Citeste mai multe despreanca boagiu ministerul transporturilor