Alpha Bank va investi 35 milioane de euro pe piata romaneasca

Miercuri, 15 Septembrie 2004, ora 04:49
1446 citiri

Alpha Bank Romania va investi, in urmatorii doi ani, cel putin 35 de milioane de euro pentru dezvoltare retelei teritoriale si implementarea unui nou sistem informatic."Activele totale ale Alpha Bank Romania au atins, la sfarsitul lunii iulie, 641 milioane euro, in crestere cu 20% fata de finele anului 2003, in timp ce profitul inainte de impozitare a crescut cu 73%, la 13 milioane euro."

Membri noi in conducerea Alpha

In urma cu citeva luni, conducerea bancii a fost reorganizata, prin separarea functiei executive de cea administrativa. Decizia de a fi formata o noua echipa a fost luata de actionarul majoritar pentru a raspunde cerintelor acordului de la Basel, privind separarea functiilor executive de cele neexecutive, a precizat Ioannou.

In pozitia de presedinte executiv a fost numit Christos Giampanas, fost director al Diviziei Corporate din Aplha Bank Grecia. Divizia Corporate a bancii din Romania va fi coordonata de Evangelos Kalamakis, care ocupa functia de vicepresedinte executiv.

Dezvoltare prin fortele proprii

Alpha Bank se va dezvolta organic, potrivit noului presedinte executiv Christos Giampanas, adica prin eforturile proprii ale isntitutiei. Pentru moment este exclusa o achizitie, a precizat oficialul bancii. Planurile de dezvoltare ale Alpha Bank vizeaza atat relatia cu marile companii, cat si activitatea de retail, unde potentialul este foarte mare, a mai spus Christos Giampanas.

Presedintele executiv a mai afirmat ca planurile de dezvoltare vizeaza atat relatia cu marile companii, cat si activitatea de retail.

Alpha Bank are o retea teritoriala de 19 unitati si intentioneaza sa deschida alte trei sucursale, pana la sfarsitul acestui an. De asemenea, vor fi lansate si noi produse bancare "inovative". De asemenea, acestia au precizat ca vor tine balanta dintre "risc si recompensa".

Cota de 5% din piata creditelor

Alpha Bank detine 5% din piata autohtona a creditelor. In cazul in care este luata ca referinta piata creditelor in valuta, cota de piata este mai mare, de 8%. Totodata, din punct de vedere al activelor banca detine 3,7% din piata, cu 1,7 puncte procentuale mai mult decat in anul 2000. Nu in ultimul rand, numarul clientilor bancii este de 150.000. Oficialii bancii au afirmat ca sunt interesati sa detina o cota de piata mai mare in sectorul de retail.

Majorare de capital cu 240 miliarde lei

In prima jumatate a anului, banca si-a majorat capitalul social cu 240,5 miliarde lei, prin incorporarea rezervelor constituite din profit, pana la 1.692 miliarde lei. In primele sapte luni din 2004, Alpha Bank a inregistrat un profit brut de 13 milioane euro. Anul trecut, banca a raportat un profit net de 483,5 miliarde lei.

Sursa: Gardianul