Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alpha Bank si Piraeus Bank primesc finantare de la BERD

Alpha Bank si Piraeus Bank primesc finantare de la BERD

BERD a semnat doua linii de credit in valoare totala de 200 mil. euro cu subsidiarele Alpha Bank Group din Romania si Serbia, precum si trei linii de finantare, tot de 200 mil. euro, cu subsidiarele Bancii Piraeus din Romania, Bulgaria si Albania, pentru finantarea companiilor din sectorul privat, potrivit NewsIn.

Liniile de credit BERD pentru subsidiarele Alpha Bank Group vor pune la dispozitie celor doua banci finantare pe termen lung, pentru consolidarea, diversificarea si extinderea maturitatii surselor de finantare, ajutandu-le astfel sa continue finantarea economiei, a anuntat marti Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Astfel, Alpha Bank Romania va primi 150 milioane euro, iar Alpha Bank Serbia, 50 milioane euro.

De asemenea, cele 200 milioane euro acordate subsidiarelor Bancii Piraeus din Romania, Bulgaria si Albania sunt destinate creditarii companiilor.


"Prin acest proiect,Piraeus Bank Romania va primi 90 milioane euro, Piraeus Bank Bulgaria 70 milioane euro, iar Tirana Bank va primi 40 milioane euro", se arata in comunicat.

Pachetul de finantare, care se va acorda in doua transe egale, face parte din Planul de actiune comun al institutiilor financiare internationale si se inscrie in linia altor facilitati similare oferite filialelor sistemelor bancare strategice majore din Europa de Vest in ultimele 18 luni.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1316 ori
Citeste mai multe desprealpha bank piraeus finantare credit