Alpha Bank Romania vrea sa isi creasca activele cu 55% pe an pana in 2010

Sambata, 21 Aprilie 2007, ora 07:52
895 citiri

Grupul financiar elen Alpha Bank a estimat ca activele subsidiarei sale bancare din Romania vor creste in medie cu 55% pe an intre 2007 si 2010, in conditiile in care la sfarsitul anului trecut activele inregistrate de Alpha Bank Romania se ridicau la 7,15 miliarde lei (2,11 miliarde euro).

Activele bancii au crescut anul trecut cu 59% pana la 2,11 miliarde euro fata de decembrie 2005. Depozitele atrase de la clienti au crescut, in acelasi interval, cu 49%, situandu-se la 823 milioane euro, iar credite au urcat cu 53% pana la 1,1 miliarde euro. Alpha Bank Romania a anuntat, vineri, ca valoarea creditelor acordate a crescut cu peste 100% la sfarsitul primului trimestru al acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

In prezent reteaua bancii cuprinde 76 de sucursale si agentii, iar planurile de dezvoltare organica ale Alpha Bank Romania prevad atingerea unui numar de 300 unitati pana la sfarsitul anului 2010. Pana la sfarsitul acestui an, reprezentantii grupului elen vor sa extinda reteaua Alpha bank Romania la 110 unitati.

Alpha Bank s-a implicat intr-o strategie ambitioasa de crestere pe piata sud-est europeana, a spus, vineri, directorul general al grupului bancar elen, Dimitris Mantzounis. "Datorita profitabilitatii crescute a diviziilor noastre din aceasta regiune am decis sa acceleram investitiile planificate", a adaugat acesta.

Directorul general al grupului Alpha a mai spus ca, momentan, nu are in plan extindera in Romania a parteneriatul pe care il are in Grecia cu compania AXA, careia grupul i-a vandut divizia sa de asigurari Alpha Insurance.

Alpha Bank Romania mizeaza pe diversificarea produselor si pe dezvoltarea sectorului de credite si vrea sa gaseasca mijloace diverse de atingere a tintelor stabilite, printre care si castigarea unei cote de piata de 10% din sectorul bancar romanesc in urmatorii ani. "Dorinta noastra este de a ne extinde in retail, fara sa neglijam sectorul corporate, care va continua sa aiba o pondere mare in totalul activelor noastre", a declarat, pentru NewsIn, presedintele consiliului de administratie al Alpha Bank Romania, Radu Gratian Ghetea. Creditele acordate companiilor mari, de tip corporate, reprezinta peste 60% din totalul creditelor acordate de banca, restul fiind acordate firmelor mici si mijlocii si populatiei.

Ghetea nu a oferit date despre rezultatele financiare ale bancii si a spus ca institutia isi va face publice rezultatele financiare pe primul trimestru al acestui an peste o saptamana.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)