Alpha Bank finanteaza IMM-urile cu bani de la BEI

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 13:25
1853 citiri
Alpha Bank finanteaza IMM-urile cu bani de la BEI

Alpha Bank acorda credite pentru investitiile intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), dintr-o finantare de 50 de milioane de euro contractata de la Banca Europeana de Investitii (BEI), valoarea maxima a unui imprumut fiind de 12,5 milioane euro. 

In luna decembrie, presedintele executiv al Alpha Bank Romania, Sergiu Oprescu, a declarat pentru MEDIAFAX ca BEI a aprobat acordarea unui imprumut de 50 milioane euro pentru Alpha Bank Romania, care va fi utilizat pentru finantarea IMM-urilor din sectoare precum cel energetic, infrastructura si servicii, relateaza Mediafax.

Alpha Bank a anuntat, joi, ca imprumuturile acordate in cadrul programului cu BEI se adreseaza proiectelor de investitii din domenii precum agricultura, industrie, servicii, dar si pentru investitii prioritare din infrastructura, energie, protectia mediului, industrie, sanatate, educatie.

Valoarea maxima a unui imprumut ce poate fi accesat este de 12,5 milioane de euro, iar costul total al unui proiect nu trebuie sa depaseasca 25 milioane de euro.

Banca Europeana de Investitii estimeaza ca va acorda in Romania, in acest an, credite de 1,5 miliarde de euro, in principal pentru investitii in energie, sprijinirea IMM-urilor si a proiectelor municipalitatilor, in conditiile in care finantarile acordate de institutie s-au plasat la un nivel similar in 2009.

Alpha Bank Romania a obtinut in primele noua luni din 2009 un profit inainte de taxe de 43 milioane de euro, in scadere cu 10,1% fata de perioada similara din 2008. 

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#alpha, # bank, # imm, # bei , #stiri Alpha Bank