Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alpha Bank ar putea fi preluata de National Bank of Greece

Alpha Bank ar putea fi preluata de National Bank of Greece

National Bank of Greece (NBG), cea mai mare institutie de credit din Grecia, a lansat o oferta de preluare a Alpha Bank, a treia ca marime din tara, printr-o tranzactie sub forma de actiuni, anunta Mediafax.

Potrivit propunerii, actionarii Alpha ar urma sa primeasca opt noi actiuni NBG pentru fiecare 11 actiuni Alpha. Oferta corespunde unei rate de schimb de 0,727 actiuni NBG pentru o actiune Alpha, potrivit unui comunicat al NBG transmis bursei din Atena.

Oferta este cu 23,4% peste pretul inregistrat de actiunile Alpha la inchiderea tranzactiilor de joi, ziua anterioara propunerii.


In baza acestei ratei de schimb, actionarii NBG vor detine 71% din noul grup, cei ai Alpha Bank 29%, in timp ce participatia directa a statului elen va fi de 0,9%, iar a fondul public de pensii 12%.


Grupul rezultat in urma preluarii va avea o valoare a activelor de circa 200 de miliarde de euro si se va afla pe locul 30 in functie de active si 28 in privinta capitalizarii de piata, in randul bancilor europene.


Ambele grupuri sunt prezente pe piata din Romania, prin Alpha Bank Romania si Banca Romaneasca.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2000 ori
Citeste mai multe despreaciuni actionari bank of greece