Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alpha Bank a vandut divizia sa de asigurari companiei AXA

Alpha Bank a vandut divizia sa de asigurari companiei AXA

Alpha Bank a vandut companiei AXA divizia sa de asigurari Alpha Insurance, pentru suma de 255 de milioane de euro, a anuntat, luni, bursa de valori de la Atena.

Alpha Bank si asiguratorul AXA au semnat si un acord exclusiv de cooperare pe termen lung pentru distributia produselor companiei de asigurari prin reteaua de subsidiare ale Alpha Bank. In conformitate cu termenii intelegerii, Alpha Bank se va ocupa de partea de distributie, in timp ce productia si riscurile de asigurare sunt sustinute de AXA, potrivit comunicatului Athens Stock Exchange.

Acest acord va determina cresterea rapida a sectorului asigurarilor bancare in Grecia, se estimeaza in comunicatul bursei de valori.

Prin cooperarea cu AXA, Alpha Bank va largi oferta sa de produse si va oferi si asigurari de viata si alte tipuri de asigurari. Cooperarea celor doua companii a avut un debut pozitiv, iar sistemele folosite de AXA in alte tari au fost adaptate pentru caracteristicile pietei grecesti. Rezultatele cooperarii dintre Alpha Bank si AXA vor fi vizibile inainte de asfarsitul anului, se estimeaza in comunicatul bursei grecesti.

Alpha Bank a fost fondata in 1879 si este una dintre cele mai mari banci din Grecia. Alpha Bank are 600 de filiale in Europa de sud-est si in Cipru. La sfarsitul anului 2006, grupul elen Alpha a avut active in valoare de aproximativ 50 miliarde euro si un capital de aproximativ 3,6 miliarde euro. Alpha Bank a avut un profit de 626 milioane de euro in 2006.

Alpha Bank este listata la bursa de valori de la Atena, are o capitalizare de piata de aproximativ 9,5 miliarde euro si face parte din indicele Eurofirst 300.

Alpha Bank este prezenta pe piata romaneasca prin subsidiara Alpha Bank Romania. Alpha Bank Romania a inregistrat in 2006 un profit brut de 28,7 milioane euro, cu 1,7 milioane euro mai putin fata de anul anterior, potrivit raportului financiar al bancii mama. Activele bancii romanesti, a opta ca marime de pe piata romaneasca, au urcat anul trecut cu peste 58%, la 7,15 miliarde lei (2,11 miliarde euro), ceea ce echivaleaza cu o cota de piata de 4,15%.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 889 ori