Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alpha Bank a lansat un depozit la care castigurile din dobanzi nu vor fi afectate de impozitare

Alpha Bank a lansat un depozit la care castigurile din dobanzi nu vor fi afectate de impozitare

Alpha Bank Romania a lansat, in aceasta saptamana, un depozit la termen de patru saptamani, disponibil in lei, euro sau dolari, pentru care castigurile din dobanzi nu vor fi afectate in eventualitatea implementarii impozitarii acestora, informeaza Mediafax.

Noul depozit la termen, denumit Alpha Tax Protect, este destinat persoanelor fizice, iar castigurile din dobanzi ale clientilor la momentul constituirii plasamentului nu vor fi diminuate de impozit, deoarece banca va asuma dobanda neta inca de la inceput, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit.

Suma minima pentru constituirea depozitului este de 50 lei, 15 euro sau 25 de dolari.


Economiile in lei sunt bonificate cu o dobanda de 7,75% pe an, cele in euro cu 3,75%, iar cele in dolari cu 3,25%.


Clientii nu platesc niciun comision de retragere de numerar la maturitate si nici in urmatoarele trei zile lucratoare dupa data maturitatii depozitului.


Profitul inainte de taxe obtinut de Alpha Bank in Romania a scazut in primul trimestru cu 61,7%, la 8,1 milioane de euro, in pofida unui avans de peste 3% al creditelor si o crestere de 15,4% a depozitelor.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 981 ori