Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alpha Bank a extins cu doi ani scadenta unui credit acordat devoltatorului RomReal

Alpha Bank a extins cu doi ani scadenta unui credit acordat devoltatorului RomReal

Dezvoltatorul RomReal, care detine mai multe terenuri in judetul Constanta, a ajuns la un acord cu Alpha Bank in vederea extinderii scadentei unui credit de 11,6 milioane de euro cu doi ani, pana la 30 noiembrie 2012, ceea ce va permite companiei continuarea activitatii fara sa vanda alte terenuri, anunta Mediafax.

"Toata documentatia pentru creditul de 11,6 milioane de euro de la Alpha Bank este finalizata si semnata si dobanda pentru aceeasi perioada a fost platita in avans.

Creditul a fost exints cu doi ani, pana la 30 noiembrie 2012", se arata intr-un comunicat al RomReal.

In aceste conditii, RomReal are suficiente lichiditati pentru a-si continua operatiunile pana la data expirarii creditului, fara a vinde alte terenuri sau fara a accesa alte surse financiare.

"Piata imobiliara romaneasca are in continuare un volum redus de activitate fara niciun semn de imbunatatire in ultimul trimestru din 2010", a declarat, in comunicat, Kay Thorkildsen, director executiv RomReal.

In acest context, RomReal a vandut un teren in centrul Constantei, cu o suprafata de 5.437 metri patrati, pentru 2,3 milioane de euro, banii fiind folositi pentru plata partiala a creditului de la Alpha Bank.

"Strategia companiei va ramane in linie cu angajamentele asumate, care prevad vanzarea de active, pentru consolidarea situatiei financiare", se mentioneaza in comunicat.

Romreal, firma inregistrata in Bermude, are capital norvegiano-britanic si dezvolta proiecte imobiliare in Romania prin intermediul firmei Westhouse.

Dezvoltatorul detinea la sfarsitul primelor noua luni din 2010 active in valoare de 55,6 milioane de euro, comparativ cu 58,85 milioane euro la sfarsitul anului trecut.

De asemenea, RomReal detine 15 proprietati in Romania - terenuri si dezvoltari imobiliare - cu o suprafata totala de 1,2 milioane metri patrati.

Westhouse anunta la inceputul anului 2007 investitii de 1,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare in Romania, principalele orase vizate fiind Bucuresti, Constanta si Brasov.

Proiectele urmau sa includa spatii rezidentiale, comerciale si de birouri, in total fiind prevazuta constructia a 4.500 de locuinte, finalizate in perioada 2011-2012.

Compania a construit insa un singur proiect de locuinte, totalizand 37 de unitati in Constanta, si a mai fost implicata in dezvoltarea a doua complexuri rezidentiale tot in Constanta, vandute anul trecut firmelor TNG Real Estate si Baumeister, ambele din grupul Nova, controlat de omul de afaceri Dan Adamnescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1607 ori
Citeste mai multe despreAlpha Bank RomReal scadenta credit