Sergiu Oprescu, presedintele Alpha Bank, preia conducerea ARB

Vineri, 15 Mai 2015, ora 08:20
2341 citiri
Sergiu Oprescu, presedintele Alpha Bank, preia conducerea ARB

Sergiu Oprescu, presedintele Alpha Bank, va prelua conducerea Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), pentru un mandat de trei ani.

Decizia a fost luata dupa expirarea mandatului lui Radu Gratian Ghetea, care va fi numit presedinte de onoare al organizatiei. Ghetea detinea de 15 ani functia de presedinte al ARB.

"Vicepresedintele Consiliului Director va fi desemnat de membrii Consiliului in prima sedinta. Consiliul Director este organul deliberativ si decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani", se arata intr-un comunicat al asociatiei.

Cu aceasta ocazie au fost alesi si alti membri ai Consiliului Director: Catalin Parvu (directorul general al Piraeus Bank), Gabriela-Stefania Gavrilescu (director general adjunct al BRD) si Luminita Delia Runcan (director general adjunct al Bancii Transilvania, divizia de risc). Acestia se adauga membrilor existenti, care isi continua mandatul: Laurentiu Gabriel Mitrache, Mirela Bordea si Cornel Theodor Stanescu.

Conducerea executiva este asigurata in continuare de Florin Danescu.

Radu Ghetea va fi inlocuit si din conducerea CEC Bank, unde a fost nominalizat de catre Ministerul Finantelor seful Trezoreriei, Enache Jiru.

Asociatia Romana a Bancilor a fost infiintata in 1991, ca asociatie profesionala. In prezent, are 39 de membri, institutii de credit cu capital majoritar privat sau de stat, sucursale si reprezentante ale unor banci straine.

#Sergiu Oprescu Asociatia Romana a Bancilor, #Sergiu Oprescu Alpha Bank , #Management