Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fuziunea EFG Eurobank cu Alpha Bank, aprobata de Consiliul Concurentei

Fuziunea EFG Eurobank cu Alpha Bank, aprobata de Consiliul Concurentei


Consiliul Concurentei a autorizat absorbtia EFG Eurobank de catre Alpha Bank, in conditiile in care "operatiunea notificata nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca".

Potrivit Consiliului Concurentei, operatiunea nu va conduce la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante a societatii rezultate din fuziune, "care sa aiba ca efect restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe piata romaneasca sau pe o parte a acesteia".

"Avand in vedere ca atat Alpha Bank AE, cat si EFG Eurobank Ergasias SA realizeaza in Grecia mai mult de doua treimi din cifra de afaceri la nivel european, nu exista obligatia ca aceasta concentrare economica sa fie notificata Comisiei Europene. Legislatia comunitara prevede ca in cazul in care fiecare dintre companiile implicate realizeaza mai mult de doua treimi din cifra totala de afaceri intr-unul din statele membre, operatiunea este analizata de autoritatea de concurenta a statului respectiv, precum si de fiecare din statele unde partile implicate desfasoara activitati", se arata in comunicat.

Societatea rezultata in urma fuziunii dintre EFG Eurobank Ergasias SA si Alpha Bank AE se va numi Alpha Eurobank SA.

EFG Eurobank in Romania

Alpha Bank AE este o societate care face parte din grupul Alpha, unul dintre cele mai importante grupuri de servicii financiare si bancare din Grecia. Pe teritoriul Romaniei, grupul Alpha detine controlul asupra Alpha Bank Romania, Alpha Leasing Romania IFN, SSIF Alpha Finance Romania, Alpha Insurance Brokers, Alpha Astika Akinita Romania si AGI-RRE Participations.

EFG Eurobank Ergasias SA, societate bancara care face parte din grupul EFG, ofera servicii bancare cu amanuntul, servicii bancare intreprinderilor mici si mijlocii, servicii de investitii bancare, servicii pe piata de capital, servicii bancare pentru sectorul privat si administrare de active.

Pe teritoriul Romaniei, grupul EFG detine controlul asupra Bancpost, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities, EFG Leasing IFN, EFG Eurobank Property Services, EFG Retail Services IFN, Eliade Tower, IMO Property Investments Bucuresti, IMO-II Property Investments. Retail Development, Seferco Development, EFG Eurolife Asigurari de Viata, EFG Eurolife Asigurari Generale si EFG IT Shared Services.

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) Eurobank EFG, intrunita in 16 noiembrie, a decis fuziunea Eurobank cu Alpha Bank SA, cu o majoritate de 98,06% din voturile reprezentate, entitatea rezultata urmand sa functioneze sub noua denumire comerciala de Alpha Eurobank.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1784 ori