Service-urile auto, amenintate cu falimentul de asiguratori

Vineri, 27 Martie 2009, ora 13:06
2757 citiri
Service-urile auto, amenintate cu falimentul de asiguratori

Circa o treime din service-urile auto din Romania ar putea da faliment in 2009, atat din cauza situatiei economice actuale, cat si a problemelor pe care le au cu societatile de asigurari, a declarat presedintele Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), Ion Vasile.

"Service-urile auto se confrunta cu abuzurile companiilor de asigurari, care afecteaza industria pe profil. Ca urmare, avand in vedere si contextul economic actual, preconizam ca in acest an vor da faliment peste 30% din unitatile reparatoare si vom injumatati numarul de angajati", a afirmat presedintele ASSA.

Printre abuzurile firmelor de asigurare, Vasile a dat ca exemplu compania Allianz Tiriac care furnizeaza piesele de schimb pentru repararea masinilor cu daune, service-urile fiind astfel dezavantajate intrucat percep doar manopera.

"Din cauza acestui lucru service-urile partenere Allianz Tiriac si-au injumatatit cifra de afaceri in 2008, iar multe sunt puse in situatia de a-si returna creditele intrucat nu si-au mentinut cifra de afaceri din anul precedent", a spus Vasile, citat de Mediafax.

El a aratat ca service-urile auto nu pot acorda garantie pentru piesele de schimb pe care le monteaza deoarece nu sunt furnizorii acestora.

O alta companie de asigurari cu care service-urile auto au probleme este Carpatica Asig, care inregistreaza intarzieri mari la plata catre unitatile reparatoare si le recomanda acestora utilizarea pieselor second-hand, potrivit reprezentatului asociatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar. Care este motivul
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar. Care este motivul
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar, de această dată în Regatul Unit, unde un grup de aproximativ 1500 de dezvoltatori de aplicații a intentat o acțiune în instanță împotriva...
#auto, #faliment, #hand, #second, #service , #stiri Allianz