RCA-ul a sporit cheltuielile Allianz-Tiriac

Joi, 25 Februarie 2010, ora 17:05
1945 citiri
RCA-ul a sporit cheltuielile Allianz-Tiriac

Allianz-Tiriac Asigurari, cel mai mare asigurator de pe piata romaneasca, a inregistrat anul trecut o crestere a cheltuielilor cu daunele de 11% pe segmentul de asigurari generale, la 906 milioane lei, generate in special de activitatea de raspundere civila auto obligatorie (RCA), a anuntat compania, potrivit NewsIn.

Reprezentantii companiei precizeaza ca aceasta majorare a cheltuielilor cu daunele a fost generata in proportie de peste 60% de cresterea ridicata a volumului de daune pe segmentul RCA.

Veniturile Allianz-Tiriac Asigurari pe segmentul de asigurari generale au fost de 1,198 miliarde de lei, cu 6% sub nivelul inregistrat in 2008, de 1,277 miliarde de lei.

"La nivelul intregului portofoliu de asigurari generale, Allianz-Tiriac a reusit, totusi, sa compenseze efectele negative ale cresterii daunalitatii RCA prin imbunatatirea ratei cheluielilor de achizitie si administrare si a eficientei programelor de reasigurare derulate de companie", se mentioneaza in comunicat.

Astfel, compania a inregistrat un profit operational de 37 milioane de lei pe segmentul de asigurari generale, in crestere cu 14% fata de nivelul de 33 milioane lei din 2008.

Segmentul de asigurari Casco are in continuare cea mai mare pondere in portofoliul companiei de asigurari generale, cu subscrieri de 720 milioane de lei, in scadere cu 8% fata de anul anterior.

Pe segmentul RCA, compania a inregistrat afaceri de 225 milioane lei, in crestere cu 18% fata de nivelul inregistrat in 2008.

De asemenea, vanzarile de polite de asigurari de bunuri si cladiri emise de Allianz-Tiriac au generat venituri de aproximativ 180 milioane lei in 2009, cu circa 10% mai mici decat in 2008, ca urmare a reducerii nivelului cotatiilor medii de prime per polita.

Pe segmentul asigurarilor de viata, compania a inregistrat un profit operational de aproape 9 milioane lei, in crestere cu 3% fata de 2008. In schimb, veniturile din prime subscrise au scazut cu 18 milioane lei, pana la 88 milioane lei in 2009.

"Scaderea a fost determinata mai ales de rascumpararile si reducerea volumului de polite nou-vandute pe clasa de asigurari de viata legate de investitii, produsele din aceasta categorie reducandu-si ponderea in portofoliul de asigurari de viata al companiei pana la 55% (de la 62% in 2008)", se mentioneaza in comunicat.

Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat anul trecut venituri din prime brute subscrise de 1,286 miliarde lei, in scadere cu 97 milioane de lei fata cele din 2008.

Valoarea totala a activelor aflate in administrarea Allianz-Tiriac la nivel consolidat - aferent activitatilor de asigurari generale, de viata si de pensii - a depasit 1,5 miliarde lei la sfarsitul anului trecut, in crestere cu aproape 50% fata de finalul lui 2008.

"Aceasta crestere a fost sustinuta, in primul rand, de multiplicarea de aproape trei ori a activelor fondurilor de pensii administrate de Allianz-Tiriac, care au ajuns sa reprezinte 40% din totalul activelor aflate in administrarea Allianz-Tiriac pe segmentele de asigurari si pensii", se mai arata in comunicat.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#cheltuieli, # daune, # rca, # allianz tiriac , #stiri Allianz