Profitul Allianz a atins 2,14 miliarde de euro in al doilea trimestru al 2007

Vineri, 03 August 2007, ora 10:35
1034 citiri

Principalul asigurator european, grupul german Allianz, a depasit estimarile pietei inregistrand un profit net de 2,140 miliarde euro (2,9 miliarde dolari) in al doilea trimestru al 2007, in scadere cu 6% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand grupul a vandut o serie de active, relateaza Reuters.

Rezultatul netobtinut de Allianz s-a datorat performantelor bune ale diviziilor de asigurari de viata si de operatiuni bancare, depasind estimarile unui grup de analisti care, chestionati de Reuters, au mizat pe un profit net de 2,059 miliarde euro in perioada aprilie-iunie.

"Rezultatul excelent obtinut in prima jumatate a anului ne ofera o platforma excelenta pentru atingerea obiectivelor stabilite pentru perioada 2008-2009", a declarat directorul executiv al grupului, Michael Diekmann.

"Ne asteptam la un profit net de aproximativ opt miliarde euro pentru intreg anul 2007", a continuat acesta.

Profitul operational al Allianz a crescut cu aproximativ 18% pana la 3,288 miliarde euro, depasind media analistilor, care au mizat pe un rezultat de 2,991 miliarde euro.

Profitul operational obtinut de divizia de baza a Allianz, ce a asigurarilor in caz de accident si a asigurarilor proprietatilor, a crescut cu aproximativ 3%, in timp ce divizia asigurarilor de viata si sanatate a inregistrat o crestere de 44%, performanta cea mai notabila apartinand diviziei bancare Dresner Bank, ce a inregistrat o crestere de 80%.

Cotatia titlurilor Allianz a fost afectata in ultimele saptamani, in mod asemenator cu actiunile unui numar de alti jucatori financiari importanti, de temerile legate de piata creditelor impotecare cu grad ridicat de risc din Statele Unite ale Americii, ce trece printr-o criza majora.

Pana in acest moment, evolutia titlurilor Allianz in 2007 a fost caracterizata de o apreciere de 1%, depasind evolutia pe bursa a asiguratorilor europeni, ale caror actiuni s-au depreciat cu 5%.

Allianz a inregistrat un profit net de 7,021 miliarde de euro (9,22 miliarde de dolari) in 2006, apropiat de cele mai inalte estimari ale analistilor, iar acest castig va fi folosit de grup pentru a prelua controlul total asupra filialelor din Germania si Franta.

Sursa: NewsIn