Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pilonul II, active de 3,7 miliarde lei in august

Pilonul II, active de 3,7 miliarde lei in august

Piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) a ajuns la active nete de 3,7 miliarde lei (870 milioane euro) la sfarsitul lunii august, in crestere cu 4,2% fata de luna anterioara, arata un raport publicat miercuri de Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), conform NewsIn.

Cele 9 fonduri de pensii obligatorii de pe piata aveau, la sfarsitul lui august, 5.091.825 participanti la pilonul II inscrisi la Casa Nationala de Pensii (CNPAS), cu 19.815 mai multi decat in luna anterioara.

Fondul ING continua sa controleze peste o treime (39%) din piata pensiilor private de pe pilonul II, cu active de 1,45 miliarde lei la finalul lui august.

Pe locul al doilea se afla AZT Viitorul Tau, gestionat de Allianz-Tiriac Pensii Private, cu active de 868,83 milioane lei si fondul Aripi, gestionat de Generali, cu active de 299,15 milioane lei.

Guvernul a inghetat pentru anul trecut la 2% contributia la pensiile private obligatorii, intarziind schema de majorare treptata a contributiilor inca din al doilea an de la lansarea sistemului.


In acest an, contributia la pilonul II a fost majorata la 2,5%, nivelul prevazut initial pentru acest an.

In programul initial pe care se bazau investitorii la lansarea pilonului II de pensii in Romania, nivelul cotributiei la pensiile private obligatorii urma sa se majoreze cu 0,5 puncte procentuale in fiecare an, incepand din 2009, pana ce va ajunge la 6% din salariul brut al participantilor intr-un interval de opt ani.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1036 ori
Citeste mai multe desprepilon active fonduri pensii