Pilonul II a inregistrat pierderi totale de 859 milioane lei

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 17:25
1512 citiri
Pilonul II a inregistrat pierderi totale de 859 milioane lei

Administratorii de fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II) au raportat pentru anul trecut pierderi totale de 859,04 milioane lei (233,3 milioane euro), din care trei sferturi au fost inregistrate de Allianz, ING si Generali, arata raportul anual publicat miercuri de CSSPP, relateaza NewsIn.

Pentru exercitiul financiar 2007, jucatorii de pe pilonul II raportasera pierderi cumulate de 164,8 milioane lei (49,4 milioane euro).

Majorarea pierderilor vine dupa ce administratorii au fost obligati sa inregistreze drept pierderi toate investitiile realizate.

"Cele mai mari pierderi au fost inregistrate de Allianz: 44,4%, ING 18,5% si Generali 10,8%, impreuna reprezentand 74% din total", se arata in raportul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de pensii Private (CSSPP).

Pentru activitatea de pe pilonul II, Allianz-Tiriac a raportat o pierdere de 381,5 milioane lei, ING a raportat o pierdere de 159,25 milioane lei, iar Generali, de 92,44 milioane lei.

Cele mai mici pierderi au afost raportate de BRD, OTP si Bancpost, care in total au avut 0,8% din pierderile totale, se mai arata in raport.

Potrivit CSSPP, numai un administrator de pensii private obligatorii din cei 14, respectiv KD, a inregistrat profit anul trecut, de 1,37 milioane lei.

Raportul Comisiei cuprinde exclusiv pierderile din exercitiul financiar 2008, care includ si pierderile aferente anului 2007 care s-au reportat in 2008, se mai arata in raport.

Pierderi de 33,5 milioane lei pe pilonul III

Conform situatiilor depuse la CSSPP, administratorii fondurilor de pensii facultative (pilonul III) au inregistrat pierderi in valoare totala de 33,5 milioane lei (8,4 milioane euro) in exercitiul financiar 2008.

Cele mai mari pierderi au fost inregistrate de ING (16,9 milioane lei, 51% din total), Allianz-Tiriac (10,8 milioane lei, 32%) si Aviva (3,4 milioane lei, 10%).

La polul opus s-au situat Raiffeisen si Asirom Concordia care, impreuna, au avut 1% din total pierdere inregistrata in 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#pilon, #milioane, #administratori, #fonduri, #pensii, #allianz, #ing, #generali , #stiri Allianz