Groupama si-a redus de peste doua ori pierderile din Romania

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 15:16
1553 citiri
Groupama si-a redus de peste doua ori pierderile din Romania

Grupul francez de asigurari Groupama, al treilea jucator de pe piata romaneasca, a raportat pentru anul trecut o pierdere de 9,7 milioane euro pentru afacerile din Romania, de peste doua ori mai mica decat cea din 2008, de 23,7 milioane euro, arata datele prezentate luni de grup, citat de NewsIn.

Groupama a preluat Asiban, BT Asigurari si subsidiara din Romania a OTP Garancia, pe care a inceput sa le fuzioneze intr-o singura structura, Groupama Asigurari.

Primele doua societati au fost fuzionate in septembrie. Pentru 2009, datele includ ansamblul afacerilor Groupama Asigurari si OTP Garancia Asigurari, ultima urmand a fi absorbita legal in noua structura in prima parte a acestui an.

Grupul este al treilea jucator de pe piata romaneasca de asigurari, cu o cota de piata de circa 13%.

Principalii concurenti din Romania ai grupului francez sunt austriecii de la VIG si grupul german Allianz.

Veniturile din prime brute subscrise ale Groupama au scazut anul trecut cu 10,9% in Romania, la 209 milioane euro, grupul punand evolutia pe seama contextului economic dificil in conditiile crizei.

Pe segmentul de asigurari generale, afacerile Groupama in Romania au insumat 190 milioane euro. Intr-un raport anterior, publicat in februarie, Groupama argumenta ca "aceasta evolutie (din Romania, n.r.) implica in special segmentul auto, pe o piata mult mai putin matura decat cea occidentala, ce a inregistrat o scadere a vanzarilor de autovehicule noi cu 63% pana la finalul lui noiembrie 2009".

Grupul francez a precizat ca subsidiara romaneasca "a demarat masuri de redresare tehnica a portofoliului".

Pe segmentul de asigurari de persoane din Romania, "acordarea de credite s-a prabusit, antrenand in cadere si segmentul de asigurari asociate, care constituie cea mai mare parte a pietei", explica grupul francez.

La nivelul grupului, Groupama a afisat pentru 2009 un profit net de 660 milioane euro, in crestere cu 142% fata de 2008, pe fondul cresterii cifrei de afaceri consolidate cu 7,6%, la 14,5 miliarde euro. 

#groupama, # pierderi, # romania , #stiri Allianz