Groupama a inregistrat anul trecut o scadere a afacerilor din Romania cu10,9%

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 12:51
1156 citiri
Groupama a inregistrat anul trecut o scadere a afacerilor din Romania cu10,9%

Grupul francez de asigurari Groupama, al treilea jucator de pe piata romaneasca, a raportat pentru anul trecut afaceri mai mici cu 10,9% in Romania, la 209 milioane euro, punand evolutia pe seama contextului economic dificil in conditiile crizei, arata datele prezentate miercuri de grup, potrivit NewsIn.

Groupama a preluat Asiban, BT Asigurari si subsidiara din Romania a OTP Garancia, pe care a inceput sa le fuzioneze intr-o singura structura, Groupama Asigurari.

Primele doua societati au fost fuzionate in septembrie.

Pentru 2009, datele includ ansamblul afacerilor Groupama Asigurari si OTP Garancia Asigurari, ultima nefiind inca absorbita legal in noua structura pana la finalul anului trecut.

Grupul precizeaza ca, "intr-un context de criza economica", activitatea de asigurare de bunuri a scazut anul trecut cu 7,9%.

"Aceasta evolutie implica in special segmentul auto, pe o piata mult mai putin matura decat cea occidentala, ce a inregistrat o scadere a vanzarilor de autovehicule noi cu 63% pana la finalul lui noiembrie 2009", argumenteaza Groupama. Grupul francez a precizat ca subsidiara romaneasca "a demarat masuri de redresare tehnica a portofoliului".

Pe segmentul de asigurari de persoane din Romania, "acordarea de credite s-a prabusit, antrenand in cadere si segmentul de asigurari asociate, care constituie cea mai mare parte a pietei", explica grupul francez.

Recent, Groupama Asigurari si-a majorat capitalul social cu 59,3 milioane lei (echivalentul a 14 milioane euro), pana la 1,1 miliarde lei, prin aport in numerar din partea actionarului majoritar francez.

Principalii concurenti din Romania ai grupului francez sunt austriecii de la VIG si grupul german Allianz.

La nivelul grupului, Groupama a afisat pentru 2009 un profit net de 660 milioane euro, in crestere cu 142% fata de 2008, pe fondul cresterii cifrei de afaceri consolidate cu 7,6%, la 14,5 miliarde euro.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Groupama, # profit, # afaceri, # romania, # asigurari , #stiri Allianz