Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Deutsche Post vrea o fuziune intre unitatea Postbank si un important grup bancar

Deutsche Post vrea o fuziune intre unitatea Postbank si un important grup bancar
Grupul postal si logistic german Deutsche Post urmareste o fuziune intre unitatea Postbank si un important grup bancar de retail din Germania, arata un articol publicat miercuri de cotidianul Financial Times Deutschland, preluat de Reuters.

Cotatia actiunilor Postbank a crescut cu peste 5% dupa ce cotidianul a anuntat ca Morgan Stanley, consilier pentru Deutsche Post, a purtat discutii cu cel putin alte trei banci, considerate posibile partenere de fuziune pentru Postbank.
Deutsche Bank, Allianz si ING au fost contactate, potrivit articolului din presa, care citeaza surse din cadrul companiei. Posibile combinatii ar putea include unitatea de retail a Deutsche Bank, Dresdner Bank, detinuta de Allianz si subsidiara ING de direct banking din Germania, ING-DiBa.

"Dorim o fuziune intre banci de acelasi nivel", scrie Financial Times Deutschland citand un manager din cadrul Deutsche Post.

Contactata pentru a comenta asupra articolului, Deutsche Post a transmis ca nu a luat nicio decizie legata de viitorul Postbank, in cadrul careia detine un pachet de 50% plus o actiune.

Allianz, Deutsche Bank si ING nu au facut comentarii.

In noiembrie, directorul executiv Deutsche Post, Klaus Zumwinkel, a declarat ca va analiza rolul Postbank in cadrul grupului odata cu schimbarea regulamentului in piata postala germana, care a avut loc la inceputul acestui an. Zumwinkel a declarat atunci ca multe banci sunt interesate de Postbank.

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 909 ori