De la 1 iulie, romanii sunt obligati sa-si asigure locuinta

Marti, 10 Martie 2009, ora 16:17
2160 citiri
De la 1 iulie, romanii sunt obligati sa-si asigure locuinta

Legea asigurarii obligatorii a locuintelor va deveni operationala la termenul stabilit, respectiv 1 iulie, iar in prezent Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) pregateste normele pe care le are de eleborat, a declarat marti presedintele CSA, Angela Toncescu.

Saptamana trecuta, CSA anunta ca legea asigurarii obligatorii a locuintelor ar putea fi amanata. "In acest context MAI (Ministerul Administratiei si Internelor n.r.), ca minister initiator, impreuna cu CSA au in vedere inaintarea propunerii de amanare a aplicarii legii mentionate anterior, de la o data ce va fi stabilita de catre autoritatile competente", se mentiona in comunicat.

Marti, seful CSA a precizat, la o conferinta, ca arbitrul asigurarilor pregateste normele pe care le are de elaborat. "Trebuie sa constituim Pool-ul si sa asteptam de la societatile de asigurare sa stabileasca cu cat va participa fiecare la constituirea acestui Pool", a spus Toncescu.

Ea a precizat ca aproximativ 20 asiguratori vor sa participe la acest Pool. "MAI a solicitat amanarea (aplicarii prevederilor legii n.r.) pentru ca administratiile locale nu sunt prgatite. Sunt convinsa ca intrarea in vigoare a acestei legi se va face la termenul stabilit. Din punctul de vedere al CSA nu este nicio problema", a mai spus Toncescu.

Allianz-Tiriac: Legea asigurarii obligatorii a locuintelor este inaplicabila

Directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari, Cristian Constantinescu, crede ca "legea asigurarii obligatorii a locuintelor este clar inaplicabila" si "nu are cum sa intre in vigoare de la 1 iulie".

Constantinescu, care este si presedinte al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR), a explicat ca politele pentru acoperirea riscurilor catastrofale sunt emise de asiguratori, potrivit legii 268/2008, iar in cazul aparitiei daunei, aceasta va fi acoperita de cel care a emis polita, urmand ca apoi sa recupereze banii de la PAID.

Constantinescu a subliniat ca pentru a acoperi aceste daune, asiguratorul trebuie sa constituie rezerve, pentru care are nevoie de alti bani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#allianz, #amanata, #arbitrul, #asigurare, #asigurarilor, #csa, #inaplicabila, #lege, #locuinte, #obligatorie, #polite, #pool , #stiri Allianz