Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Allianz va returna actionarilor surplusul de capital prin dividende si rascumparare de actiuni

Allianz va returna actionarilor surplusul de capital prin dividende si rascumparare de actiuni

Allianz va returna actionarilor surplusul de capital printr-o combinatie de dividende si rascumparare de actiuni, a declarat vineri directorul general al celui mai mare grup de asigurari din Europa, Michael Diekmann, citat de Reuters.

Grupul, care a obtinut anul trecut un profit net de peste sapte miliarde de euro, urmareste, ca, in decurs de doi ani, sa aduca platile acordate actionarilor la nivel celor acordate de companiile concurente.

In prezent, companiile rivale returneaza actionarilor 30-40% din profitul net.

"Am spus mereu ca nu va fi pus accentul pe un program de rascumparare de actiuni, dar platile catre actionari ar putea avea doua componente, acordarea de dividende si programul de rascumparare", a spus Diekmann.

Allianz intentioneaza sa majoreze dividendele aferente anului 2006 la 3,8 euro pe actiune, de la 2 euro pe actiune in 2005, iar raportul intre profit si dividende va creste la 23%, de la 18,5%.

"Nu dorim sa ajungem la un surplus urias de capital", a explicat Diekmann.

El a respins posibilitatea ca Allianz sa faca achizitii majore in viitorul apropiat, dupa fuziunea cu subsidiara italiana RAS si lansarea unui program in valoare de 10,5 miliarde de euro pentru preluarea participatiilor minoritare la diviziile AGF si Allianz Leben, in cadrul restructurarii activitatilor din Europa.

"Toate activele aflate pe piata in aceasta perioada sunt extrem de scumpe. Vor aparea perioade mai propice pentru achizitii decat in prezent", a explicat Diekmann.

Allianz a anuntat, in aceasta saptamana, ca a convenit preluarea unei participatii de aproape 50% la compania rusa de asigurari Rosno, de la grupul Sistema, pentru 750 milioane de dolari, in numerar, majorandu-si cota la aproape 97%.

Grupul a estimat, vineri, o crestere a profitului operational al activitatilor din Italia si a precizat ca urmareste consolidarea activitatilor din domeniul asigurarilor de viata din Statele Unite.

In Italia, unde grupul unifica diviziile RAS, Lloyd Adriatico si Allianz Subalpina, profitul operational ar putea creste la 1,364 miliarde de euro in 2009, de la nivelul de 1,183 miliarde de euro estimat pentru acest an.

Allianz a restructurat operatiunile din Statele Unite, pentru a reduce costurile si a dezvolta portofoliul de produse.

Unii analisti au sugerat ca Allianz ar putea sa vanda operatiunile de asigurari de viata din SUA, dar Diekmann a respins optiunea.

"Iesirea de pe piata americana a asigurarilor de viata ar fi o mare greseala", a apreciat Diekmann.

Profitul operational al diviziei americane AZ Life ar putea depasi in acest an 600 de milioane de dolari, dupa profitul de 527 milioane de dolari consemnat anul trecut.


Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 793 ori