Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Allianz-Tiriac Pensii Private: Pierderi de peste 100 mil euro

Allianz-Tiriac Pensii Private: Pierderi de peste 100 mil euro

Allianz-Tiriac Pensii Private, al doilea jucator de pe pilonul II, a raportat pentru 2008 pierderi de 392 milioane lei (peste 100 mil euro), dupa ce administratorii au fost obligati sa recunoasca anul trecut drept pierderi toate investitiile realizate la startul sistemului.

Directorul general al Allianz-Tiriac Pensii Private, Crinu Andanut, a spus ca societatea de administrare isi va reduce capitalul social, fara a preciza suma exacta a operatiunii.

"Allianz-Tiriac Pensii Private a facut cele mai mari investitii pe piata pensiilor private din Romania", a completat Andanut.

In primii doi ani de la lansarea acestei noi piete, companiile au inregistrat pierderi cumulate de 165 milioane lei in 2007 si de 880 milioane lei in 2008.

Allianz-Tiriac Pensii Privateare un capital social de 350 milioane lei.

Andanut a explicat ca unii administratori vor recurge la reduceri ale capitalului social cu volumul pierderilor contabile realizate, pentru a respecta Legea 31/1990, care impune un anumit raport intre capitalul propriu si capitalul social.

Allianz-Tiriac Pensii Private este al doilea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II) cu 1.085.235 de participanti la sfarsitul lui martie.

Pe piata pensiilor facultative (pilon III), Allianz-Tiriac Pensii Private este prezent cu doua fonduri AZT Moderato si AZT Vivace care aveau impreuna, la sfarsitul lui martie, active nete de 26,29 milioane lei.

AZT Moderato avea la sfarsitul lui martie active nete de 17,051 milioane lei, iar AZT Vivace de 9,24 milioane lei. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1878 ori
Citeste mai multe despreactive capital investitii pensii