Allianz-Tiriac a relansat o polita de sanatate pentru angajati

Joi, 03 Decembrie 2009, ora 17:48
2773 citiri
Allianz-Tiriac a relansat o polita de sanatate pentru angajati

Allianz-Tiriac Asigurari a relansat, in noiembrie, o polita de sanatate pentru grupuri de angajati, care acopera riscuri medicale grupate in trei categorii - ambulatoriu, spitalizare si stomatologie, tariful standard al unui contract pornind de la 25 euro/luna/angajat.

"Constructia noii polite de asigurare de sanatate - SanaPlan - a fost realizata plecand de la evaluarea nevoilor specifice identificate in randul clientilor nostri. A rezultat un produs structurat in trei categorii distincte de servicii medicale, ce pot fi contractate in orice combinatie, precizeaza Mediafax.

In plus, am extins numarul si tipul serviciilor medicale incluse in acest nou produs", a declarat, joi, intr-un comunicat, directorul Directiei Viata si Sanatate din cadrul Allianz-Tiriac Asigurari, Masoud Noormohammadian.

Planul de asigurare Ambulatoriu acopera costurile serviciilor de medicina primara si de specialitate, investigatii si teste de laborator, transportul medical de urgenta si interventii chirurgicale ce nu necesita spitalizare.

"Sunt incluse serviciile medicale necesare in cazul aparitiei unui puseu al unei boli cronice sau al unei afectiuni preexistente, precum si costurile specifice monitorizarii sarcinii pe parcursul celor trei trimestre. Pentru angajator, din postura de contractant al politei, costul standard pentru planul de asigurare Ambulatoriu porneste de la 14 euro/ luna/ persoana", se spune in comunicat.

Cel de-al doilea plan de asigurare - Spitalizare - acopera cheltuielile necesare in caz de internare ca urmare a unei imbolnaviri sau a unui accident. Pe langa costul aferent serviciilor de diagnosticare si tratament furnizate in regim de spitalizare (investigatii, interventii chirurgicale, medicamente, consumabile) Allianz-Tiriac acopera si costul cazarii, indiferent daca asiguratul alege sa beneficieze de serviciile unui spital privat sau ale unui spital de stat.

Prima lunara medie pentru contractarea planului Spitalizare este de 8 euro/persoana.

Planul Stomatologie acopera costurile aferente tratamentului dentar restaurativ ca urmare a unui accident de munca sau rutier, in limita a 15.000 lei/persoana pentru un an de asigurare, pretul plecand de la 3 euro/ luna/persoana asigurata.

In functie de marimea grupului asigurat, categoria de risc si de planurile de asigurare selectate, se vor aplica reduceri ale valorii primei de asigurare.

Primele de asigurare pot fi platite integral de catre companie/angajator, dar si salariatii pot contribui partial la plata primei, atunci cand se doreste extinderea asigurarii pentru familiile acestora sau pentru acoperiri suplimentare.

Costul serviciilor medicale prestate este suportat integral de catre asigurator pentru asiguratii care apeleaza la una dintre clinicile partenere Allianz-Tiriac, in numar de peste 120, iar acestia nu au nicio obligatie de plata in reteaua medicala agreata.

"In cazul in care asiguratii decid sa utilizeze serviciile oricarei alte institutii medicale din afara retelei noastre de parteneri, cheltuielile pentru serviciile medicale vor fi rambursate ulterior asiguratului, conform prevederilor contractuale", se spune in comunicat.

Legislatia prevede deductibilitate fiscala pentru primele de asigurare de sanatate platite de angajator, in limita a 250 de euro/an, per angajat.

Allianz-Tiriac este cel mai mare asigurator local dupa volumul primelor subscrise in 2008.

#allianz, #tiriac, #angajati , #stiri Allianz