Avion doborat in Ucraina. Cat are de plata Allianz, principalul reasigurator

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 10:21
1999 citiri
Avion doborat in Ucraina. Cat are de plata Allianz, principalul reasigurator

Grupul german Allianz SE este principalul reasigurator pentru avionul de pasageri apartinand Malaysia Airlines, care s-a prabusit, joi, la circa 50 de kilometri de orasul Donetk, unde se desfasoara lupte intre armata ucraineana si separatistii prorusi, transmite Bloomberg.

Valoarea aeronavei Boeing 777, care avea la bord 295 de persoane, este de aproximativ 97,3 milioane de dolari, a anuntat brokerul londonez de asigurari Aon Plc.

De asemenea, Atrium Underwriting Group Ltd acopera pagubele, in cazul in care se dovedeste ca accidentul este legat de terorism, potrivit Agerpres.

"Ca principal reasigurator al Malaysia Airlines pentru aeronava si acoperirea pagubelor, Allianz Global Corporate & Specialty isi mentine sprijinul complet si rapid acordat clientilor companiei. Este mult prea devreme sa comentam informatiile referitoare la tragicul accident in timp ce inca se confirma detaliile, cu exceptia exprimarii celor mai profunde condoleante catre toti cei afectati de acest accident", a afirmat Jacqueline M. Maher, purtator de cuvant al Allianz.

Cel mai mare asigurator european, Allianz SE, este prezent si pe piata din Romania.

Asociatia Europeana a Pilotilor cere garantarea securitatii zborurilor

Asociatia Europeana a Pilotilor (ECA) a cerut "masuri imediate" pentru garantarea securitatii avioanelor ce survoleaza regiunea din estul Ucrainei, unde s-a prabusit un avion al companiei Malaysia Airlines, ruta cea mai frecventata din sud-estul Asiei.

"Pilotii europeni sunt socati de stirea ca un avion comercial al Malaysia Airlines ar fi fost doborat cu o racheta", a declarat presedintele Asociatiei, Nico Voorbach, intr-un comunicat de presa.

"Asociatia face o petitie catre autoritatile europene sa adopte masuri imediate pentru a garanta securitatea tuturor zborurilor care survoleaza regiunea", a spus Voordbach.

Avionul Boeing-777 al Malaysia Airlines a decolat joi de pe aeroportul din Amsterdam-Schiphol si a disparut de pe radare cand zbura deasupra regiunii orientale Donetsk, scena luptelor dintre fortele guvernamentale din Ucraina si rebelii pro-rusi.

Autoritatile ucrainene afirma ca avionul a fost lovit de o racheta in zona Donetsk, care se afla sub controlul separatistilor, in timp ce rebelii pro-rusi acuza fortele loiale Kievului ca au doborat avionul folosind un avion de vanatoare. Toti cei 280 de pasageri ai avionului malaezian si cei 15 membri ai echipajului au murit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asigurare avion doborat, #Allianz avion doborat, #costuri Boeing 777 , #stiri Allianz