Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Allianz anunta castiguri record pentru 2006 si pregateste viitoarele preluari

Allianz anunta castiguri record pentru 2006 si pregateste viitoarele preluari

Allianz a inregistrat un profit net de 7,021 miliarde de euro (9,22 miliarde de dolari) in 2006, apropiat de cele mai inalte estimari ale analistilor, iar acest castig va fi folosit de grup pentru a prelua controlul total asupra filialelor din Germania si Franta, informeaza Reuters.

Sumele scazute platite pentru calamitati naturale, vanzarile puternice de produse de pensii si starea pozitiva a pietelor financiare au contribuit la acumularea de venituri mari pentru cel mai mare asigurator german, cu toate ca rezultatul a fost umbrit de pierderile nete neasteptat de mari, pentru al patrulea trimestru, de la Dresdner Bank.

Analistii estimasera un profit net mediu de 6,847 miliarde de euro, potrivit celor 23 de variante exprimate printr-un sondaj Reuters. Cea mai ridicata prognoza a fost de 7,081 miliarde de euro.

Allianz a facut, luna trecuta, o oferta de 10,5 miliarde de euro pentru preluarea partilor minoritare din subsidiarele din Franta si Germania, AGF, respectiv Allianz Leben, ca parte a planului european de restructurare pentru cresterea eficientei si profitului.

Directorul executiv al Allianz, Michael Diekmann, a declarat ca grupul a pus bazele pentru cresterea durabila.

Allianz va propune, joi, majorarea dividendelor pentru 2006, de la doi euro cu un an in urma, la 3,80 euro.

Actiunile Allianz au fluctuat foarte putin dupa anuntul de preluare, deoarece investitorii au banuit ca grupul va amana plata unor dividende atat de mari actionarilor.

Actiunile Allianz s-au tranzactionat la un nivel de 1,2 ori mai mare decat valoarea estimata pentru 2007, fiind relativ ieftine fata de media sectorului, de aproape 1,5 ori, potrivit HVB.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 670 ori