Afacerile Allianz in Europa Centrala si de Est au crescut cu 8% in T1

Luni, 31 Mai 2010, ora 15:46
1347 citiri
Afacerile Allianz in Europa Centrala si de Est au crescut cu 8% in T1

Grupul german de asigurari Allianz a inregistrat in primul trimestru in Europa Centrala si de Est (ECE) un volum total de prime brute subscrise de 1,1 miliarde euro, in crestere cu 8%, in timp ce profitul operational a scazut cu 15%, se arata intr-un comunicat transmis de firma, transmite NewsIn.

Profitul operational a scazut cu 15% in primul trimestru al acestui an, la 66 milioane euro, comparativ cu 78 milioane euro in primul trimestru al anului trecut.

"Ne asteptam sa vedem o continuare a cresterii in regiune (a volumului de prime brute subscrise n.r.), insa la un nivel mai redus comparativ cu nivelul atins inaintea crizei.

In orice caz, ne aflam intr-o pozitie buna pentru a putea creste in viitor peste media pietei", a declarat Werner Zedelius, responsabil cu activitatea pe pietele in dezvoltare in cadrul Allianz.

Allianz-Tiriac Asigurari, compania de asigurari prin care grupul Allianz este prezent in Romania, a realizat in primul trimestru prime brute subscrise din activitatea de asigurari generale de 60 milioane euro, in scadere cu 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe segmentul de asigurari de viata, compania a inregistrat afaceri de 5 milioane euro, fata de 6 milioane euro in acelasi interval din 2009.

Primele brute subscrise de Allianz in ECE pe segmentul asigurarilor generale au crescut cu 7%, pana la 782 milioane euro in primul trimestru, comparativ cu 728 milioane euro, valoare inregistrata in acelasi interval al anului trecut.

Nivelul primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata si de sanatate in regiunea Europei Centrale si de Est s-a majorat cu 9% in primele trei luni ale anului 2010, atingand valoarea de 333 milioane de euro, comparativ cu 306 milioane de euro in aceeasi perioada a anului precedent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#afaceri, #allianz, #europa, #centrala , #stiri Allianz